Participa al teu públic en una aventura interactiva amb Twine: una eina gratuïta sense codi per crear jocs i històries no lineals

TL; DR: Twine, fundada el 2009, fa que els usuaris amb habilitats de codificació zero puguin crear jocs i històries no lineals de forma gratuïta. Després d’haver tingut èxit precoç entre els desenvolupadors de jocs indie, l’eina fàcil d’utilitzar, de codi obert, ha guanyat l’atenció d’educadors, desenvolupadors de programari i aficionats per igual. Avui, Twine continua prosperant amb el suport d’un grup de col·laboradors principals, així com la Fundació Interactiva de la Ficció Tecnològica.


Si vas créixer als anys 80, és probable que entenguis la devastació que es produeix per morir de disenteria després de recórrer 1.800 milles per l’Oregon Trail.

També podeu recordar el desig implacable de tornar al vostre vagó cobert i tornar-ho a provar.

La sèrie de jocs d’ordinador addictius va ser una de les experiències molt populars basades en text en aquell moment, incloent-hi els preferits dels fanàtics com Time and Magik, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy i Zork.

Aquestes aventures interactives van atraure a diversos usuaris desitjosos de submergir-se en els papers dels personatges de ficció. Chris Klimas era un d’ells.

Logotip de corda

Expliqueu històries interactives basades en HTTP amb Twine.

“Quan era petit, sempre jugava i experimentava amb jocs basats en text”, ens va dir. “Aquesta passió mai no va desaparèixer.”

El 2009, el va inspirar a crear Twine, una eina de codi obert per a explicar històries interactives i no lineals sense escriure ni una mica de codi..

Avui, a mesura que els desenvolupadors i jugadors independents reviuen el mercat dels jocs basats en text de l’era dels 80, Twine ha esdevingut més rellevant que mai. L’eina fàcil d’utilitzar elimina les barreres tècniques a la programació, permetent als usuaris de Windows, macOS i Linux crear aventures basades en HTML interactives en pocs minuts..

Aquells que busquen una funcionalitat avançada poden millorar les seves creacions amb imatges, CSS, variables, lògica condicional i JavaScript segons es desitgi. El millor, però, l’eina de codi obert està disponible sense cap cost per a usuaris amb cap propòsit, fins i tot comercials.

Avançant, Twine té l’objectiu d’un èxit continuat mitjançant el suport dels seus principals col·laboradors, així com la Interactive Fiction Technology Foundation, que ajuda a garantir la supervivència i el creixement d’eines que afavoreixin la forma d’art de ficció interactiva..

Èxit precoç: popularitat amb desenvolupadors de jocs Indie

Quan Chris va dissenyar Twine per primera vegada, el projecte era principalment un esforç personal: no tenia previst comercialitzar el programari, però els escriptors sospitosos en farien un bon ús. Finalment, va llançar la tecnologia sota una llicència de programari de codi obert, però l’adopció va ser mínima.

“No hi havia gaire gent interessada, així que el vaig posar a la prestatgera durant un temps”, va dir. “Anys després, la gent va començar a recollir-la molt més sovint”.

Chris va acreditar els desenvolupadors indie per l’augment sobtat de popularitat del programari. L’eina fàcil d’utilitzar va eliminar les barreres tècniques per a la creació de jocs, obrint portes a dissenyadors nous i independents a tot el món.

Captura de pantalla de Twine

La intuïtiva interfície d’usuari de Twine inclou una llista d’històries de colors per a una organització sense esforç.

El públic de Twine ha crescut fins a incloure diversos usuaris amb propòsits diversos. A més dels principiants que construeixen els seus primers jocs, Chris va dir que els educadors utilitzen l’eina per ajudar els estudiants a desenvolupar habilitats d’escriptura, els autors dissenyen llibres amb ella i els desenvolupadors l’utilitzen per construir prototips..

“Veig que els educadors que utilitzen Twine per enriquir les experiències d’aprenentatge com a part de les activitats de l’aula, en lloc que els estudiants acabin llegint un llibre o vegin una pel·lícula”, va dir.

Chris va dir que la plataforma, que es pot descarregar o utilitzar en línia, és prou fàcil fins i tot per als més joves. “Va ser convidada a una trobada de codificació per a nens i hi va haver una noia que potser tenia 8 anys construint alguna cosa amb Twine”, va dir. “Em va sorprendre veure com de generalitzat era el programari, especialment per als joves”.

Altres es dirigeixen a Twine amb finalitats de pluja d’idees. Per exemple, els desenvolupadors l’utilitzen per assenyalar idees de l’estructura del lloc web quan es realitzen fotogrames.

Dissenyat per eliminar les barreres tècniques a la programació

Chris va construir Twine mentre feia un curs sobre usabilitat del disseny a l’escola graduada. “Molt del que estudiava en aquell moment va ser el resultat final”, va dir. “Definitivament estava intentant dissenyar una cosa tan fàcil d’utilitzar com fos possible.”

Avui, quan va introduir el programari a altres persones, Chris va dir que normalment es necessiten menys de 10 minuts per posar-les en marxa. Al simplificar el desenvolupament interactiu d’històries a través del seu editor sense codi, Twine ajuda els usuaris a construir confiança en les seves habilitats de disseny de jocs.

“Si creareu un joc complex i gràfic, pesat, evidentment, haureu d’obtenir algunes habilitats de codificació”, va dir. “Twine és una manera perquè les persones deixin de banda les preocupacions tècniques i es concentrin a fer un joc atractiu. El text té tendència a passar per alt en el disseny del joc, però és una eina útil que ens funciona des de fa temps ”.

Els usuaris poden crear i editar fàcilment les seves històries mitjançant un senzill sistema de mapeig.

Chris va dir que la tecnologia sovint és un gran obstacle per a aquells que busquen construir jocs de computadora, fins i tot aquells que estudien els currículums de disseny de jocs. Sovint, han de passar mesos aprenent el motor que basa la partida abans de passar a qualsevol cosa interessant.

“Sovint heu de construir molt des de zero”, va dir. “Per a gent que no té una llarga trajectòria informàtica, l’experiència pot sentir-se molt hostil. Twine no és així. ”

La comunitat d’usuaris implicats de Twine també està allà per oferir suport quan els usuaris es troben a punt de parada. Per exemple, els usuaris tenen un xat en directe a través de Discord, on més de 4.000 membres discuteixen l’eina. També hi ha una categoria Twine al Fòrum de la comunitat interactiva de ficció. Chris va dir que està orgullós de l’esperit reflexiu i engrescat del grup.

“La comunitat està molt oberta als principiants”, va dir. “En general, la gent és de mentalitat oberta i entusiasma el treball dels altres. Els nivells de polonès varien àmpliament, però la gent no s’accepta amb això. “

Un projecte de codi obert amb suport de Core Contributors i IFTF

Avui en dia, Chris continua liderant la major part del projecte, guiant el seu recorregut global, gestionant la retroalimentació i millorant. A ell se li sumen un bon nombre de col·laboradors principals a tot el món que ajuden amb els seus propis aspectes particulars de la plataforma.

Twine va unir esforços recentment amb la Interactive Fictional Technology Foundation, una ànim de lucre dedicada a assegurar la supervivència i el creixement d’eines que fomentin la ficció interactiva com a forma d’art. Chris forma part del consell d’administració de l’IFTF.

“El propòsit de la fundació és donar suport a la ficció interactiva, que en un sentit pràctic significa gestionar les femelles i els cargols de l’allotjament de llocs web, des de pagar les factures fins al manteniment continuat, bàsicament, assegurar-se que les llums estiguin enceses”, va dir..

IFTF també dóna suport a projectes relacionats amb Twine, com philome.la, un lloc gratuït on qualsevol pot publicar un joc de Twine. El fundador del lloc va continuar i des del 30 de setembre del 2019 ha estat un recurs de només lectura. Com a resposta, la fundació treballa actualment per reactivar el lloc.

Chris ens va dir que l’IFTF és fonamental per garantir la salut del Twine i la ficció interactiva com a mitjà en general.

“Estic realment emprenyat sobre les bases”, va dir. “En algun moment, hauré de lliurar Twine a una altra persona i ens porta a una manera de fer que això passi de forma formal”.

Mentrestant, Chris va dir que es centrarà en com integrar millor Twine amb altres programes.

“Vull facilitar que la gent utilitzi Twine com a punt de partida en els casos en què Twine no sigui la seva última parada”, va dir..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me