Odisea de Micfo & Amir Golestan: l’emprenedor adolescent fins a l’allotjament de baixa latència i alta disponibilitat per a la agilitat empresarial

TL; DR: Des de fa gairebé 20 anys, Amir Golestan ha fet créixer la seva companyia d’allotjament, Micfo, des del seu dormitori a Dubai fins a una xarxa global de més de 40 centres de dades. Subministrant una infraestructura com a servei d’alta gamma a empreses en creixement de tot el món, Micfo posa l’accent en el rendiment fiable, l’atenció al client responsable i una ruta racionalitzada cap a un creixement rendible en els nous mercats. Amir va compartir amb nosaltres el seu enfocament al lideratge orientat al servei, les lliçons apreses a l’hora de crear relacions amb els proveïdors i la forma en què les diverses tendències del sector donen forma a la marxa de Micfo.


Tal i com va passar sovint en els primers dies de la indústria d’allotjament web, un adolescent de tecnologia va començar a oferir diverses tasques informàtiques a finals dels anys 90 des de la comoditat del seu dormitori. El jove Amir Golestan, de 16 anys, va començar amb el disseny web i gràfic i va passar ràpidament a les registres de dominis i a l’allotjament web.

Dintre de la seva entrada a la indústria d’hostalatge “tot accidental”, Amir s’havia emmalaltit dels serveis poc fiables que va rebre d’altres persones i de l’impacte dels temps morts en el seu negoci. A més, les empreses trigarien dos o tres dies laborables a respondre a les seves peticions d’ajuda.

“Abans de molt, sabia que això era el que volia fer”, va dir. “M’encanten els reptes i tot el que ve amb l’administració d’allotjament”.

El 2008, la companyia d’Amir, Micfo, acollia més de 70.000 llocs web i ocupava aproximadament 200 tècnics d’enginyeria i suport. Aleshores, l’allotjament web es concentrava principalment al voltant de servidors dedicats i feien negocis transaccionals de baix toc amb un gran volum de clients.

Tot i això, va arribar un client que necessitava més ajuda. Va ser quan Amir va adonar-se del potencial empresarial d’operacions d’escalat al costat dels clients de l’empresa proporcionant més suport personal i una xarxa global geogràfica diversa..

“El client va obrir els ulls cap a un nou model de negoci que va canviar completament la nostra direcció i va modificar el nou mapa de ruta”, va dir. “Vam veure una oportunitat en què la indústria tenia els seus principals proveïdors centrats en grans centres de dades centrats en l’emmagatzematge en algunes ubicacions. Vam decidir fer exactament el contrari i centrar-nos en solucions de baixa latència i posar més micro-centres de dades en moltes més ubicacions. “

3 Avantatges d’allotjament Clients Micfo promet

A l’octubre de 2017, la xarxa Micfo abasta ara 40 ubicacions en 11 països i continua creixent. Amir i la companyia van fer una transició de la infraestructura basada en el maquinari anteriorment a més del que va anomenar una xarxa definida per programari.

“Els entorns són molt personalitzables i es poden dimensionar segons una necessitat”, va dir. “El nostre objectiu es centra en construir infraestructures més curtes, ràpides i més properes: la connectivitat punt a punt és més curta, la tecnologia es mou més ràpid que mai i una àmplia gamma d’ubicacions ofereix a les empreses l’opció d’estar més a prop del seu objectiu. audiència i mercat).

Imatge de Amir Golestan amb una captura de pantalla del lloc web Micfo

Amir Golestan va començar Micfo des del seu dormitori d’adolescent a Dubai el 1999.

El fet de poder comercialitzar Micfo a diferents indústries ha estat un avantatge per als negocis, va afegir Amir, que va afegir que la companyia ressona especialment amb solucions orientades a plataformes de màrqueting i publicitat, innovacions d’Internet de les coses, xarxes privades virtuals, xarxes de lliurament de contingut i jugadors.

1. Disponibilitat i rendiment fiables

Micfo mesura i la seva infraestructura contra diversos indicadors de rendiment clau o KPI, per avaluar els resultats de l’empresa i clients. Micfo garanteix un temps de funcionament normal de la xarxa del 99,9%, amb un 5% de crèdits a disposició dels clients per cada 45 minuts d’aturada..

“No es pot mesurar l’èxit realment si no es mesura el rendiment i la disponibilitat”, va dir Amir. “La nostra responsabilitat, en primer lloc, és assegurar-nos que les empreses o llocs web amb els quals confiïn els nostres clients amb Micfo estiguin en funcionament i funcionin.”

2. Suport sensible al voltant del rellotge

No importa com Micfo arquitecti la seva plataforma d’allotjament, Amir va dir que sap que es plantejaran problemes, i que els tècnics de suport estaran disponibles per resoldre el problema..

“Si és tecnologia, es trenca”, va dir. “Si algú diu que no es trenca res, és bo per a ells, però no és el que reivindiquem. En el improbable cas que passi alguna cosa, no només hi ha diversos punts als quals es pot generar un error, sinó que també hi som per deixar-nos en compte. “

3. Expansió racionalitzada i costos reduïts

Mentre Micfo treballava per fer créixer la seva xarxa per quatre continents, Amir es va adonar de com l’expansió de l’empresa podria estalviar temps, diners i maldecaps als clients. La companyia se centra a reduir el cost total de la propietat dels clients i els ha ajudat amb èxit a consolidar els venedors.

“Perquè una empresa entri en un mercat, hauria de tractar-se amb diversos venedors, proveïdors, punts de contactes, zones horàries diferents, monedes diferents, factures diferents i diferents equips de persones”, va dir. “Hi ha tantes peces en moviment. Nosaltres, a Micfo, hem eliminat tot això. ”

Micfo treballa amb més de 200 socis per construir, mantenir i donar suport a la infraestructura d’allotjament a 40 ubicacions de tot el món.

“Si demà una empresa volia viure a Xangai o Toronto o en qualsevol altre lloc, tindrà un punt de contacte, una factura, una moneda, un fus horari i un servei de servei per confiar”, va dir Amir..

Reacció a les tendències de la indústria amb virtualització i seguretat

Segons Amir, el focus de la companyia va canviar cap a la informàtica de punta i la creació d’una plataforma viable que va apropar les solucions als usuaris, després del recent boom del núvol.

“El canvi que hem vist és la dependència del maquinari i el fet de ser local s’ha convertit principalment en un món més virtual”, va dir, i va assenyalar com els clients s’han convertit en una bona acollida de les noves tecnologies..

Mapa de la xarxa Micfo

La xarxa de Micfo abasta ara 40 ubicacions a quatre continents, cosa que permet les dades dels clients el més a prop possible dels visitants.

Segons Amir, els primers dies de Micfo, les empreses no volien allotjar els seus llocs web en entorns compartits. Els clients només volien servidors dedicats, cosa que va dir que va introduir molts punts de fallada.

“La gent sembla generalment més oberta a adoptar solucions virtuals i allunyar-se de les xarxes definides pel maquinari a productes definits per programari”, va dir.

Amir va dir que ha notat un èmfasi important en la privadesa i la seguretat similars a l’evolució cap a la virtualització.

“Hi havia, òbviament, virus i estafes de phishing, com ara, però avui en dia és a una escala molt més gran que afecta milers de milions i milers de persones”, va dir. “A menys que la vostra infraestructura estigui construïda amb seguretat, i la seguretat sigui la base o la base, crec que molts clients tindran vulnerabilitats no anticipades”.

El compromís de Micfo amb els serveis gestionats i el lideratge de servidors

En assenyalar que diversos termes d’allotjament web poden significar coses diferentment diferents per a proveïdors separats, Amir ha destacat que Micfo no només paga el servei de llavis als serveis gestionats..

“Les solucions varien realment, però l’única cosa que no canvia per a nosaltres com a empresa és el nostre servei alt”, va dir. “No hi ha res per a nosaltres.”

Imatge dels serveis gestionats per Micfo

Micfo promet un 99,9% de temps de servei i suport 24 hores al dia, a més de serveis gestionats com ara monitoratge i còpies de seguretat setmanals.

Tant si el client opta per allotjament en núvol, dedicat o col·ocionat, Micfo gestiona l’administració i el seguiment de seguretat del sistema diari, juntament amb la configuració de còpies de seguretat setmanals i solucions de recuperació de desastres..

“Si algú es registra amb Micfo, estem construint una relació amb ells que creixerà amb el pas del temps”, va dir. “Realment es torna a construir un model àgil i flexible i que pugui satisfer les necessitats del nostre client”.

Com a directora executiva de Micfo, Amir té un interès personal en assegurar-se que la seva empresa ofereix un suport sensible, amable i coneixedor les 24 hores que promet.

“És el lideratge a través de l’exemple”, va dir. “Hem creat una cultura inclusiva que fins i tot els nostres líders són aquí per servir primer. Per molt tòpic que sembli, tractem les empreses dels nostres clients com si fossin les nostres. “

Següent: Expansió de xarxa per arribar al Brasil i Sud-àfrica

Des de 1999 fins a febrer de 2015, Micfo va gestionar tots els negocis a través d’una mateixa ubicació. Després de prendre la decisió d’ampliar la petjada d’infraestructura global de l’empresa, Amir va veure que Micfo s’expandia a més de 40 ubicacions en una mica més de dos anys.

“Aquest és el nostre diferenciador, que permet als nostres clients beneficiar-se de tota aquesta infraestructura”, va dir. “Estem molt entusiasmats amb el nostre full de ruta del producte i els nostres plans d’expansió. No només ens estenem expandint a tots els mercats de nivell II i nivell III als Estats Units, sinó que també estem arribant a continents i mercats que normalment són molt difícils d’arribar ”.

A finals del 2017 o principis del 2018, Amir va dir que la companyia llançarà servidors en centres de dades a Rio de Janeiro i Johannesburg per donar a Micfo una presència a tots els continents, però a l’Antàrtida.

“Aquesta és una fita de la qual estem molt orgullosos”, va dir. “Estem construint la xarxa en el futur i hi ha algunes coses interessants que els nostres clients seran beneficiades immensament.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me