Mirantis: Com el proveïdor de gestió del núvol obert ajuda les empreses a aprofitar el poder de la innovació de codi obert per assolir el ROI al núvol a escala

TL; DR: Des de la seva creació el 2011, Mirantis ha estat el David de molts Goliaths de la indústria tecnològica, superant les probabilitats aparentment infranquejables mitjançant la grana, la determinació i, per descomptat, la codificació de les xules. Avui, l’empresa privada ha aparegut victoriosa com a líder en les aportacions d’OpenStack i Kubernetes i presumeix de la posició de proveïdor de núvols oberts de net estat del principal sector de la indústria. Fa poc ens hem assentat amb el vicepresident Mirantis, de màrqueting corporatiu, David Van Everen, que ens ha explicat com els renegats de la indústria continuen basant-se en una història d’innovació implacable, incloent el llançament de nova tecnologia destinada a ajudar a les empreses a aprofitar el núvol a escala..


Mirantis, amb seu a Califòrnia, va introduir per primera vegada els peus al mercat de la tecnologia el 2011 amb aportacions de codi a la plataforma d’infraestructures de codi obert OpenStack, que s’havia llançat a finals del 2010.

“Allà és on Mirantis es va posar per nom”, va dir David Van Everen, vicepresident de Màrqueting Corporatiu de Mirantis. “Vam ser una de les primeres empreses a adoptar OpenStack com a principal contribuïdor a la base de programari durant aproximadament quatre anys, des del 2012-2016”.

Aleshores, els operadors informàtics intentaven emular la funcionalitat que podien assolir amb els proveïdors de núvols públics, com ara Amazon Web Services (AWS), en un núvol privat.

“OpenStack es va iniciar per proporcionar aquesta experiència pública de núvol a través d’un núvol local”, va dir David. “Al llarg d’aquests quatre anys, moltes empreses grans i petites, incloses RedHat i HPE, van contribuir al codi OpenStack, aportant moltes característiques i estabilitat.”

A finals del 2016, però, el mercat va canviar. David ens va dir que les empreses començaven a adonar-se que era molt difícil orquestrar els seus propis núvols privats.

“Va comportar un augment realment intens i el núvol públic va començar a dominar el mercat del núvol en general”, va dir David. “Cada cop són més les empreses, en particular les empreses, que van triar anar al núvol públic per a la seva infraestructura en núvol, deixant als proveïdors de serveis de telecomunicacions com a principals consumidors i beneficiaris de la tecnologia OpenStack”.

La capçalera de David Van Everen i el logotip de Mirantis

El vicepresident del màrqueting corporatiu, David Van Everen, ens ha explicat com Mirantis ha evolucionat fins a ser capdavantera en la gestió del núvol obert.

Mirantis va avançar ràpidament en el canvi, que també va incloure un canvi cap a aplicacions i tecnologies containeritzades com Kubernetes.

“Vam veure que calia crear un enfocament més flexible per gestionar el programari que s’utilitza per a la infraestructura del núvol, per la qual cosa vam introduir principis i eines per desenvolupar la forma de lliurar programari”, va dir David..

El 2016, la companyia va adquirir TCP Cloud per ampliar les seves capacitats gestionades de núvols oberts i, el 2017, va llançar la plataforma Cloud Mirantis incloent Kubernetes i OpenStack. Es tractava de desglossar en serveis individuals tot el programari que Mirantis proporcionava als clients.

“En cert sentit, va ser molt similar al que fan moltes empreses quan contenen les seves aplicacions: creen microserveis per a peces o serveis individuals dins d’una aplicació”, va dir David. “Hem fet el mateix amb OpenStack, Kubernetes i les xarxes de xarxa definides per programari, i hem sortit amb aquesta col·lecció de artefactes, sobretot VM, empaquetats i proporcionats en un dipòsit”.

Avui, Mirantis segueix sent un proveïdor líder en OpenStack, és un dels 10 millors col·laboradors de Kubernetes i es presenta com la companyia de núvols oberts neta 1 de pur joc, tot mantenint les innovadores startups culturals..

Una pila multi-núvol que proporciona un lliurament continu de tecnologia open source

La plataforma Cloud Mirantis (MCP), una pila de programari multi-núvol, ara exerceix un paper fonamental en ajudar a empreses i proveïdors de serveis a accelerar de forma fiable la publicació d’aplicacions de codi obert. Construït amb un enfocament centrat en les operacions, proporciona un seguiment i analítica proactives per garantir la màxima disponibilitat alhora que proporciona actualitzacions actualitzades d’infraestructura de forma continuada, així com aplicacions, mitjançant un pipeline CI / CD..

“Els nostres clients tenen un quadre d’eines de desenvolupament anomenat DriveTrain, un nom de marca per a la part de gestió del cicle de vida de la plataforma Cloud Mirantis que és essencialment git, Gerrit i Jenkins”, va dir David. “Crea un pipeline CI / CD per lliurar els paquets que proporcionem per a Mirantis Cloud Platform als usuaris perquè puguin consumir tot això amb més rapidesa i facin coses com ara actualitzar o actualitzar al seu lloc amb un temps mínim o zero per a càrregues de treball, per exemple. “

La plataforma pot incloure OpenStack i / o Kubernetes, permetent als usuaris subministrar ràpidament recursos virtuals, contenidors i càlculs de metall nu; juntament amb Ceph, OpenContrail i Calico per a emmagatzematge i xarxa definits per programari.

És un model flexible que permet als usuaris aprofitar la innovació de codi obert molt més ràpidament, entre setmanes i mesos o anys.

“Tot redueix a l’agilitat empresarial, que pot contribuir tant a ingressos més elevats com a costos inferiors”, va dir David.

Un model de transferència-operació integrada en mà de mà lliure de bloqueig d’entrada del venedor

El model de lliurament de transferència operativa i de transferència flexible de l’empresa ha estat dissenyat per adaptar-se a les necessitats d’operacions i suport de cada client. El construir fase, per exemple, inclou un full de ruta que descriu com pot escalar el client potencialment.

“Part del que fem durant el descobriment i la implementació és l’arquitecte la solució d’una manera que tingui sentit per a ells”, va dir David. “Si tenen diversos centres de dades o necessiten fer diversos clústers, tenim una eina que ens ajudarà a reproduir el que construïm en centres de dades addicionals o en clústers addicionals segons sigui necessari”.

A continuació arriba funcionar fase, inclosa OpsCare. David ens va dir que es tracta d’un servei gestionat on Mirantis té un SLA amb els clients i que opera l’entorn per a ells.

Però, com va assenyalar David, el transferència la fase és on brillen els avantatges del programari de codi obert.

“Un dels avantatges del codi obert per a les empreses és que hi ha una major llibertat del bloqueig dels venedors”, va dir David. “Tot i que les empreses no en treuen profit, saben que hi és i tenen l’opció. Es tracta essencialment d’una transició controlada del nostre servei gestionat i el nostre OpsCare cap a la presa de possessió del nostre equip d’operacions i ens proporciona suport empresarial. “

Aprofita el núvol a escala amb la plataforma d’aplicacions Mirantis basada en Spinnaker

L’última oferta de l’empresa, Mirantis App Platform (MAP), està actualment en fase de prova beta.

“MAP és una nova oferta basada fonamentalment en una tecnologia de codi obert anomenada Spinnaker i que està destinada a proporcionar eines i gestió de versions per a aplicacions en núvol”, va dir David..

La tecnologia funciona a través de proveïdors de núvols privats i públics i és independent de la MCP, però és complementària.

“És bàsicament una forma de permetre a les empreses assolir el ROI en núvol a escala”, va dir David. “Recentment parlem amb moltes empreses sobre com traslladen aplicacions al núvol, com contenen aplicacions o no, en molts casos,”

Aprofitar el núvol a escala és un repte. David ens va dir que és senzill, per exemple, deu persones llançar una aplicació a Amazon. Però, a mesura que el nombre creix, també passa el nivell de dificultat.

“Quan parleu de 1.000 enginyers en 100 equips, és molt més difícil normalitzar els processos i les eines”, va dir. “Les aplicacions MCP estan dissenyades per ajudar a solucionar aquest problema.”

Les aplicacions MCP també ajuden els usuaris a introduir nous llançaments en producció amb possibilitat de tornar-los a produir si es detecten anomalies. I David va dir que Spinnaker és el motor d’orquestració que controla tot aquell procés.

“L’arc general per a Mirantis com a empresa s’ha mogut des de la infraestructura cap a les aplicacions i des de les operacions informàtiques clàssiques cap a operacions i principis de lliurament continuats, tant en el programari d’infraestructura com en el programari d’aplicació que proporcionem als nostres clients”, va dir..

OpenStack & Entrenament Kubernetes & Certificació adaptada a les necessitats de l’usuari

A més de MCP i MAP, Mirantis ajuda els professionals de les TI a excel·lir a OpenStack i Kubernetes mitjançant un currículum de formació complet disponible a 85 llocs del món. Els cursos de venedor-agnòstic inclouen formació pràctica, teoria i col·laboració entre iguals per garantir que els estudiants rebin les eines necessàries per convertir-se en experts.

Fins a la data, Mirantis ha atorgat les seves certificacions OpenStack i Kubernetes, reconegudes com algunes de les millors certificacions informàtiques de la indústria, a més de 4.500 estudiants, dotant-los del coneixement per gestionar qualsevol entorn de codi obert..

Els instructors de la companyia són enginyers interns amb antecedents en Linux, xarxes, virtualització i emmagatzematge. Mitjançant l’assessorament d’aquesta experiència tècnica a l’aula, Mirantis assegura que els estudiants rebin una experiència educativa completa.

En el passat, aquesta experiència és justament la que donava a Mirantis una possibilitat de lluita contra els competidors.

“Quan pugéssim contra grans companyies i només érem petits Mirantis, sovint tindríem èxit a la competició per negocis perquè teníem les fitxes d’enginyeria OpenStack a través de totes les nostres aportacions de codi, així com una empresa professional orientada als serveis. que podria gestionar la complexitat que comporta l’OpenStack “, va dir David.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me