Millors llocs web senzills: com Vistaprint permet als usuaris crear buzzers de màrqueting en línia i fora de línia per a les seves empreses

TL; DR: Comparant el creador de llocs web de Vistaprint amb targetes de visita personalitzades i articles promocionals de Vistaprint, petites empreses i empresaris poden realitzar campanyes de màrqueting professionals en línia i fora de línia per fer créixer les seves marques. El Director Sènior de Productes Digitals, Alfredo Ramos, va compartir com la família de marques serveix i impacta en diversos segments de clients i ajuda les persones a convertir les idees en formes de vida. Aquesta relació estreta amb els clients impulsa el desenvolupament de productes de Vistaprint, el que significa que totes les seves necessitats es poden satisfer amb eines rellevants, assequibles i fàcils d’utilitzar que ressonen amb els propietaris de petites empreses i els seus clients..


Com algú que va créixer a la indústria d’allotjament web, Alfredo Ramos estava acostumat a treballar amb clients que estaven perfectament bé quedant sols. Tenien espai al servidor i podien penjar el seu contingut i fitxers, i això era suficient.

Després de diversos anys de lideratge de la cartera de productes digitals a Vistaprint, no obstant això, Alfredo gaudeix de les riques col·laboracions que Vistaprint pot formar amb els clients ja que donen els primers passos en noves i emocionants empreses..

“Una de les primeres coses que feu quan inicieu un negoci és obtenir la targeta de visita”, va dir. “Això ens situa en una posició única per formar relacions fortes i duradores amb les marques i els clients i les petites empreses realment primerenques en el seu viatge”.

En concentrar-se en les empreses ultra-petites que tenen només un a cinc empleats, Vistaprint pot aprofitar els seus recursos i recursos globals per assegurar que els clients motivats es puguin traduir en llocs web forts i articles promocionals en èxit empresarial..

“Estem ajudant a les empreses més petites a retratar-se professionalment, increïblement i de manera creativa”, va dir Alfredo. “La forma en què les grans empreses paguen a les agències o a equips d’empleats de màrqueting i disseny per crear aquesta identitat professional de marca omnichannel, podem ajudar aquestes petites empreses a fer-ho tant en màrqueting fora de línia com en línia.”

Ajudar els soloprenedors i les petites empreses a fer els primers passos

Durant aproximadament vint anys, Vistaprint s’ha mantingut fidel als seus objectius inicials d’aconseguir que els propietaris de petites empreses tinguin accés als mateixos articles promocionals d’alta qualitat i personalitzats en què les grans empreses poden invertir. Robert Keane, fundador i conseller delegat, va desenvolupar tecnologies per oferir serveis d’impressió de grau professional. en petits lots i va convertir Vistaprint entre les primeres empreses per permetre als clients dissenyar i ordenar productes íntegrament a través d’un navegador web.

“Qualsevol que tingui la passió, l’ambició i l’esperit per dirigir un negoci hauria de tenir accés a productes de màrqueting personalitzats que els ajudin a connectar-se amb clients de manera professional i assequible”, va dir en línia. “Hem perseguit aquesta visió des del primer dia, i sempre ho farem.”

Actualment, com una de les empreses d’impressió més grans del món, Vistaprint atén més de 17 milions de clients i aconsegueix ingressos anuals a 1.400 milions de dòlars al nord. Les targetes de visita s’han ampliat en fulletons, senyalització, papereria, tasses de cafè i peces de vestir – “qualsevol cosa que puguis imprimir”, segons Alfredo.

Imatge d'Alfredo Ramos amb el logotip de Vistaprint

Alfredo Ramos lidera la petita plataforma de serveis de màrqueting digital orientada a negocis a Vistaprint.

Adonant-se que el màrqueting per a petites empreses cada cop passa més en línia en lloc només de materials promocionals impresos, el lideratge de Vistaprint va reflectir el comportament dels clients mitjançant la transformació de recursos addicionals en eines de màrqueting digital.

“Per a mi, una de les coses que és tan fantàstica sobre Vistaprint és treballar en una empresa a escala global que es concentra en capacitar les petites empreses per afrontar els seus diversos reptes”, va dir Alfredo. “Ens veiem com a companys de màrqueting de totes les coses per a petites empreses”

El 2011, Vistaprint va adquirir Webs, la suite de bricolatge de pàgines web, xarxes socials i solucions de presència mòbil per a petites empreses. El creador i líder d’allotjament de llocs web va proporcionar a Vistaprint un fort punt de mira en la indústria del màrqueting digital, així com el talent, l’expertesa i la infraestructura per ajudar els propietaris d’empreses sense experiència tecnològica a fer el següent pas..

Com Vistaprint serveix diferents segments de client

Adquirint Webs i la seva suite de solucions de màrqueting digital, Vistaprint ha estat capaç de concentrar els esforços a l’hora d’ampliar els seus serveis i millorar l’experiència de diversos segments de clients a totes les plataformes..

“Històricament, el públic de Vistaprint ha estat propietaris de petits negocis i empresaris que estan tractant de convertir el seu negoci en el seu medi de vida i han de comercialitzar-se fora de línia amb una imatge professional, creïble i coherent”, va dir Alfredo. “Els clients amb els quals comptem amb el nostre creador de llocs web i les eines de màrqueting de xarxes socials tenen necessitats similars. Els proporcionem les eines i saben semblar professionals i coherents en línia, fins i tot si no són un expert en tecnologia. “

Imatges de l’oficina de Vistaprint

Tot i que l’empresa ha crescut globalment, Vistaprint manté la cultura d’oficina i l’energia d’una petita empresa.

A través de l’adquisició de Webs, Vistaprint també ha incorporat l’eina de màrqueting de xarxes socials Pagemodo a la seva suite de serveis digitals per a petites empreses. Això permet als gestors de mitjans socials de petites empreses elaborar perfils, campanyes i interaccions fortes a diverses xarxes, sense disseny ni habilitats tècniques..

Alfredo afegeix: “Podem servir als nostres clients amb productes tant en canals de màrqueting online com fora de línia a un preu que respecti el seu pressupost. Ens proporciona molt més espai per aconseguir ser creatius i tenir diferents estratègies sobre com ajudem els clients en la seva comercialització. “

La concordança de disseny permet als usuaris crear una marca omnichannel

Com que Vistaprint pot afectar tots els racons del pla de màrqueting d’una petita empresa, Alfredo està especialment emocionat amb el disseny de la plataforma que coincideix amb la funcionalitat..

“Un cop dissenyeu la targeta de visita a Vistaprint, creareu una plantilla”, va dir. “Aquesta decisió és en última instància més gran que només escollir un disseny per a la targeta de visita. També tria un aspecte per a la vostra marca, des dels vostres colors fins al que serà el vostre logotip i quins tipus de lletra utilitzeu. Com expressaràs al món la personalitat de la teva marca? ”

Actualment, Vistaprint ajuda els clients a crear productes de màrqueting addicionals que incorporin les seves decisions de disseny, des de capçaleres fins a postals. La companyia treballa per ajudar els empresaris a aplicar aquesta identitat de marca en un lloc web que coincideixi, creant una experiència de marca cohesionada.

“És interessant quan els nostres clients pensen en una marca”, va dir Alfredo. “La primera reacció és:” Espere, sóc una persona o una petita empresa. No sóc una marca. ”Aleshores, quan expliqueu la importància de tenir una aparença unificada al món, tant si feu màrqueting en línia com fora de línia, fa clic. Comencen a entendre que això és important i molt factible. ”

Collage d’imatges que mostren diversos productes comercials i persones

Vistaprint permet als propietaris de petites empreses crear identitats completes de marca tant en línia com fora de línia.

A partir d’aquí, els serveis d’expertesa i disseny de Vistaprint poden ajudar els clients a construir una presència en línia digna dels seus objectius comercials. Aprofitant la tecnologia i l’experiència de Webs, Vistaprint va llançar un conjunt complet de serveis de disseny de guants blancs per a tu per fomentar la creativitat i l’èxit dels usuaris..

“El que escoltem a través i a través dels nostres clients és que saben que han d’estar en línia, però no estan segurs del que han de fer des del punt de vista del disseny i del màrqueting i necessiten ajuda”, va dir..

Construir una associació de confiança amb els clients des de la base

Alfredo acredita la base de clients de l’empresa per proporcionar comentaris i idees que impulsin el desenvolupament de productes i les funcions millorades. Vistaprint realitza investigacions, grups focals i entrevistes un a un amb els clients, juntament amb enquestes de Net Promoter Score i anàlisis qualitatius de les interaccions de suport al client..

“Una de les coses que treballem molt dur per fer com a empresa és ser primer client i co-crear amb els nostres clients”, va dir. “Hem creat un conjunt de mecanismes de retroalimentació per entendre més profundament el que busquen els nostres clients i, finalment, estar segurs que estem treballant en les coses més importants per als nostres clients.”

Sovint, això vol dir comprovar els desitjos personals i els projectes per a mascotes a favor de la resposta demostrada dels clients a curt termini, tot equilibrant aquestes iniciatives amb l’objectiu general més gran de l’empresa. Tanmateix, quan es tracta d’empènyer l’empenta, l’associació i el suport Vistaprint ofereix als clients triomfs.

“La majoria dels nostres clients són empresaris molt actius i compromesos”, va dir Alfredo. “Van a enrotllar les mànigues i ho explicaran. La realitat és que el seu temps és limitat i, per tant, busquen un soci per facilitar-los. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me