Més enllà dels percentatges de rebot: com la plataforma d’Analytics d’Atenció de Parse.ly ajuda les marques a créixer el públic i millorar el compromís

TL; DR: La sobrecàrrega d’informació és real. Les dades grans són potents, però per aprofitar-les adequadament, els usuaris han de transformar aclaparadores acords d’informació en línia en visions d’acció. Entra Parse.ly. La suite d’analítica en línia de l’empresa és com una vareta màgica, que simplifica el procés mitjançant un tauler de control fàcil d’utilitzar, API basada en contingut i una infraestructura d’analítica contrastada. Amb una intuïtiva eina dedicada de suport, el conjunt intuïtiu ajuda els usuaris a reiniciar les dades en benefici de la seva audiència i, en definitiva, de la seva línia de fons.


Tots hi hem estat Un minut, feu una pausa ràpida per comprovar el vostre diari, i el següent que sabeu, heu caigut en un forat de conill a Internet. Darrere d’aquests pendents web hi ha algorismes de recomanació poc sofisticats que ens permeten saltar compulsivament d’un grup de contingut a un altre..

Per als procrastinadors crònics, aquestes eines poden ser problemàtiques. Però, per a les marques que busquen participar en els lectors, són una deïtat, un fet que la gent de darrere de Parse va saber des del primer moment..

“Al principi, la idea era agafar articles i classificar-los i ser un motor de recomanació, bàsicament”, va dir Daniel Banta, responsable de PR de Parse.ly. “Així, a sota dels articles podríeu veure indicacions com” Hem notat que us ha agradat aquest article. També podeu gaudir de tots aquests articles. “”

Tot i que els algoritmes van donar el seu començament a Parse.ly, no van passar gaire temps fins que els fundadors Sachin Kamdar i Andrew Montalenti es van adonar que eren només una peça del puzzle.

“El que realment necessitaven eren analítiques i Google Analytics no estava al capdavall, de manera que van pivotejar una mica la companyia”, va dir Daniel..

La capçalera de Daniel Banta i el logotip de Parse.ly

Daniel Banta de Parse.ly ens va dir que l’objectiu de la companyia és ajudar les empreses a millorar el compromís de l’audiència digital.

A partir d’aquí, Parse.ly va començar a centrar l’atenció en les dades per proporcionar informació sobre el comportament de l’audiència als periodistes i editorials.

“Sovint, les analítiques de dades poden ser realment feixugues i aclaparadores, sobretot si no esteu entrenats a mirar grans conjunts de dades”, va dir Daniel. “La idea era facilitar la comprensió, però també donar a la gent les eines per cavar més a fons si ho decideixen.”

Avui, Parse.ly ha evolucionat cap a un servei d’analítica complet, permetent als editors, les marques i les empreses de mitjans de comunicació entendre i relacionar-se amb el públic mitjançant un quadre de comandament d’analítica, API i canalització de dades. Des de petites empreses fins a algunes de les grans empreses de mitjans de comunicació de tot el món, la companyia permet als usuaris assegurar-se que el seu contingut repercuteix en els lectors.

Exploreu anàlisis en temps real i històric a través del tauler

L’eina d’anàlisis emblemàtica de Parse.ly és el seu quadre de comandament de contingut, que permet als usuaris explorar les mètriques de dades clau de diverses maneres. La millor part? Està organitzat de manera que té sentit.

Daniel ens va dir que Parse.ly ha de tenir molta cura per assegurar-se que el quadre de comandament és correcte.

“El desenvolupament d’aquest producte des de zero va trigar un temps”, va dir. “La idea és que qualsevol pugui entendre les dades que es mostren.”

Captura de pantalla del quadre de comandament Parse.ly

Amb el tauler de control de Parse.ly, els usuaris poden visualitzar el rendiment del contingut en temps real i accedir a les analítiques històriques.

Els usuaris poden supervisar el rendiment del lloc mitjançant informació de trànsit en temps real i, fins i tot, comparar aquestes tendències amb punts de referència històrics (diàries, mensuals o anuals). Les mètriques clau del quadre de comandament inclouen fidelització de públic, temps dedicat, visitants nous i retornats, visites de pàgines i accions socials, entre d’altres. Els usuaris poden explorar les dades des de diversos angles, inclosos autors, campanyes, canals, publicar dates, etiquetes, títols i seccions.

Per ajudar el flux de comunicació d’equip, el tauler de contingut també inclou una suite d’informes per distribuir informes de dades amb facilitat. Les pàgines de tauler en viu es poden compartir fàcilment a l’oficina o a la sala de notícies o amb col·laboradors externs com ara els autònoms.

Diferenciadors: una API basada en contingut & Infraestructura d’Analytics Provets

Més enllà del seu tauler de contingut, l’API i el pipeline de dades de Parse.ly permeten als usuaris fer encara més. L’API HTTP / JSON permet la interacció entre llocs, aplicacions, informes i dades d’audiència existents. Pot ajudar a millorar les cerques al lloc mitjançant la utilització de metadades processats pel tauler de control i millorar les acumulacions de productes mitjançant encaixes a l’interior i millora de la funcionalitat CMS.

A més, el motor de recomanació de contingut pot crear experiències d’usuari personalitzades basades en dades en temps real i augmentar el valor per als anunciants promovent contingut patrocinat.

Captura de pantalla de la documentació API de Parse.ly

L’API basada en contingut de Parse.ly permet als usuaris adaptar les experiències dels visitants mitjançant analítiques de públic agregades.

“Parse.ly tracta de comprendre el públic i el que realment presta atenció al vostre públic, així que si sou capaços d’entendre el que vol el vostre públic, aleshores obviament creareu millor contingut i guanyareu més diners”, Daniel. dit. “Tots seran més feliços.”

La infraestructura de recollida de dades de Parse.ly, que recopila, millora i transmet dades de contingut en temps real sobre usuaris i contingut, va néixer de la necessitat del consumidor.

“Volíem donar als nostres clients accés a les dades d’una altra forma perquè puguin cuidar les dades ells mateixos, posar-los en qualsevol aplicació que necessitin i sigui el més natural per a ells i analitzar-los”, va dir Daniel..

Comprengueu el vostre públic i informeu l’estratègia de contingut

Daniel va assenyalar que els clients de Parse.ly s’han diversificat amb l’empresa.

“El que ens fa molta il·lusió és un canvi que vam veure el darrer any cap a un nombre creixent de clients fora de l’àmbit del periodisme tradicional”, va dir.

Un d’aquests clients és HelloFresh, un proveïdor de kit de menjars que va aparèixer recentment en un estudi de cas al bloc Parse.ly.

“Tenen una secció de contingut bastant gran al seu lloc web on comparteixen receptes, consells de cuina i tot el que té a veure amb estar a la cuina”, va dir Daniel..

Mitjançant Parse.ly, HelloFresh ha pogut visualitzar la visualització de la visualització amb el seu contingut i determinar com fer-la més impactant.

“Estan utilitzant dades per avaluar l’interès del seu públic”, va dir Daniel.

El resultat? HelloFresh ha augmentat el trànsit de cerca orgànica en un 122% i els valors de pàgines en un 65% en set mesos.

The Human Side of Tech: atenció al client i cultura de l’empresa

Si hi ha alguna cosa que Parse.ly sap, és el valor del tacte humà en un món ple de tecnologia.

“Crec que ens diferencia dels competidors, com Google, per exemple”, va dir Daniel. “En realitat tenim un equip dedicat a assegurar-nos que no només esteu en funcionament amb els productes, sinó que també enteneu què esteu mirant. Tenen una àmplia experiència específica per al desenvolupament de continguts i audiència. Així, no només segur que aconseguireu que un humà en parli, sinó que obtindreu un humà que us pugui ajudar amb els objectius del vostre lector o del vostre espectador. “

La companyia també confia molt en l’entrada dels usuaris a l’hora de desenvolupar nous productes i funcions.

“Intentem evitar només perseguir l’última tendència, que pot ser complicada i poc fiable”, va dir Daniel. “En lloc d’això, escoltem els comentaris dels clients i després determinem la nostra estratègia.”

Daniel ens ha explicat que està cada dia amb la determinació i la gran satisfacció que veuen en els seus companys de treball. I això es tradueix directament en l’experiència dels clients de l’èxit Parse.ly.

“La gent aquí està molt dedicada a fer el millor treball que pot fer”, va dir Daniel. “Intenten estar a l’avantguarda del que significa accedir a dades i per a què serveix. Això és que considero molt singular: la motivació i la dedicació de les persones que treballen aquí ”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me