L’estudi de disseny del sistema nerviós: l’ús de la tecnologia per respirar la vida a un cos de treball inspirat en els fenòmens naturals

TL; DR: En un joc brillant sobre innovació transversal, Nervous System Design Studio està fent servir l’art per explorar la ciència i la tecnologia d’una manera nova i oberta. Darrere de cada disseny únic hi ha un algorisme d’ordinador inspirat en processos orgànics i que es va donar vida a la impressió 3D. L’estudi està utilitzant la tecnologia per crear tot, des de calçat de running que alleugeri l’impacte fins a aplicacions de codi obert que facin accessible el disseny del producte. Amb un enfocament generatiu únic, l’estudi de disseny obre les portes per a possibilitats il·limitades en el disseny basat en dades.


Amb les fulles de niló blancs que apareixen en una pantalla circular al voltant d’una tija central, el “Hyphae Zeotrope” de Nervous System Design Studio sembla com si trobés en un hivernacle extraterrestre..

Al mateix temps, la seva semblança és estranyament familiar a la vida al nostre planeta, i per una bona raó. El formulari similar a l’arbre es va crear mitjançant un procés de disseny generatiu basat en algoritmes que simulen principis de creixement natural.

“No dibuixem, no escoltem, no modelem”, va dir Jessica Rosenkrantz, cofundadora del sistema nerviós, en un vídeo de l’Associació d’Alumni del MIT. “El que fem és escriure programes informàtics basats en processos a la natura que generin forma i patró i que els utilitzin per créixer o generar una sèrie d’objectes, que es poden fabricar digitalment”.

Jesse Louis-Rosenberg i Jessica Rosenkrantz amb el logotip del Sistema Nerviós

Jesse Louis-Rosenberg i Jessica Rosenkrantz van fundar el 2007 Nervous System Design Studio.

Jessica, una gran biologia, va iniciar l’estudi de disseny juntament amb Jesse Louis-Rosenberg el 2007 per explorar la intersecció entre art, programació i ciència. “Una part de la raó per la qual em vaig dedicar a la biologia en primer lloc va ser que vaig quedar tan fascinat per com sorgeixen les formes a la natura”, va dir Jessica al vídeo del MIT. “Vull dir, com podem passar d’una sola cèl·lula a un organisme funcional extremadament complex que té intel·ligència i totes aquestes característiques sorprenents?”

La majoria de les innovacions del sistema nerviós comencen amb un procés natural. “La forma en què creixen les coses, com es formen les esquerdes, es basen en aquests principis físics que podem simular i manipular per estudiar-los i comprendre’ls d’una manera més intuïtiva”, va dir Jesse en un vídeo produït pel Daily Grommet..

Generar forma i patró mitjançant programes basats en la naturalesa

No hi ha dubte que la impressió 3D és aquí per mantenir-se, i crea oportunitats per a empreses i consumidors.

Segons un estudi basat en entrevistes a 1.000 professionals d’impressió 3D d’un ampli ventall d’indústries, les empreses confien cada cop més en la tecnologia per crear prototips, millorar entorns de producció i donar suport a la prova del concepte. Altres utilitzen la tecnologia per fabricar implants mèdics i extremitats protètiques.

Peces d'art titulades Hyphae Zeotrope i Laplacian Zeotrope

Algorismes dissenyats per simular patrons naturals van ajudar a “créixer” Hypée Zeotrope i Lapotien Zeotrope.

Per a Nervous System, basat en un estudi a Somerville, Massachusetts, aquesta nova tecnologia crea un món de possibilitat extraordinari. El procés no és màgic, però és bastant propiciat: Jessica i Jesse es tradueixen essencialment a la natura en matemàtiques i després programen robots per convertir aquestes equacions en art físic. És tan impactant conceptualment com visualment.

La col·lecció de joies del Porifera del grup en ofereix un exemple. Les peces ceràmiques es van inspirar en esponges de mar profund amb una arquitectura complexa que serveix de llar per a diverses formes de vida oceàniques. En col·laboració amb Formlabs, Nervous System va dedicar dos anys a investigar les esponges complexes abans de desenvolupar programes usats per generar els dissenys mitjançant la impressió 3D.

Sabates de córrer reimaginades amb entresol d’impressió 3D, impulsades per dades

Les innovacions del sistema nerviós també afecten a aquells que estan fora del terreny de l’art. Per exemple, l’estudi de disseny es va associar amb la marca New Balance de calçat el 2015 per desenvolupar noves entresolades impreses 3D radicals per a les sabates de running d’alt rendiment de l’empresa. “Hem creat sistemes propietaris per a generar dissenys intermèdia mitjançant dades de pressió dels corredors, permetent crear un amortiment de densitat variable que s’adapti a la manera de funcionar d’una persona”, va assenyalar Jessica en un blog al lloc web de l’empresa..

Segons Katherine Petrecca, directora general de Studio Innovation at New Balance, l’amortiment en si mateix representa una nova onada d’impressió 3D. “No hi ha hagut una gran feina en la impressió 3D amb materials suaus i flexibles realitzats per moure’s”, va dir Katherine en un vídeo de MIT sobre el projecte..

Abans d’establir un disseny final, el sistema nerviós va experimentar amb una gran varietat de prototips inspirats en meravelles naturals. El grup va utilitzar els seus algorismes Xylem i Hyphae, per exemple, per estimular el creixement de les venes arrels, creant un prototip entremig intermèdia..

“Les venes surten de les arrels gradualment i colonitzen l’espai a mesura que les hormones flueixen cap a les venes properes”, va explicar el sistema nerviós al lloc de producte. “El creixement continua fins que s’ha superat cada font. El resultat és una xarxa que omple d’espai jeràrquic i rizomàtic. “

La forma guanyadora es va crear en última instància a partir de les estructures moleculars dels ossos i la fusta, tant coneguts per la seva força com per la seva capacitat d’omplir l’espai amb una quantitat mínima de material. New Balance va començar a vendre les sabates “Zante Generate” resultants l’abril de 2016, llançant efectivament al mercat la primera sabata de running d’alt rendiment del món amb una entresola impresa en 3D.

Personalització massiva: els applets de codi obert fan accessible el disseny

Potser l’aspecte més agradable del procés de disseny generatiu del sistema nerviós és la seva naturalesa il·limitada. Jessica i Jesse no només envien productes finals al món per adorar-los, sinó que dissenyen processos computacionals destinats a permetre als altres crear una forma calidoscòpica de formes i formes..

Els applets de disseny generatiu de l’estudi donen la benvinguda als consumidors de tots els àmbits per experimentar l’innovador món del Sistema Nerviós. Els programes gratuïts en línia els permeten dissenyar joies inspirades en cel·lulars, trencaclosques tallats a làser, roba adequada a mida i altres curiositats personalitzades que es poden imprimir a casa o creades pel sistema nerviós..

Tetra Kinetmatics collaret en blanc (foto de Jessica Weiser) i peces generatives de trencaclosques

Experimentar, crear, reproduir: les aplicacions de disseny generatiu del sistema nerviós desbloquegen la imaginació, permetent als usuaris crear objectes com el collaret Tetra Kinetmatics en blanc (foto de Jessica Weiser) i peces generatives Puzzle Jigsaw.

Fins i tot hi ha una selecció de dissenys gratuïts i descarregables, completats amb llicències Creative Commons per a la impressió de la llar, incloses polseres Kinematics plegables, un model de polp de doble tonalitat i escultures de corall basades en el creixement del cristall..

En un món on la innovació té un cost elevat, les complexes entranyes del sistema nerviós, les creacions úniques són assequibles i renovables. L’empresa evita l’ús de materials prohibitius en costos, triant posar en valor el seu disseny intel·ligent. Un focus en les formes d’art a petita escala, com les joies, també impedeix que els preus es controlin fora del control.

Nervous Labs: Taller de disseny generatiu i experimental

L’entorn de laboratori creatiu del Sistema Nerviós permet al grup provar nous algoritmes, materials i tècniques mitjançant productes d’edició limitada.

Una foto de Hyphae Lamp Families de Margaret Swanson

Foment dels moments de bombeta: Nervous Labs proporciona un entorn experimental per provar nous algoritmes (foto de Hyphae Lamp Families de Margaret Swanson).

Per exemple, Hyphae Lamp, algorítmicament creat, es va introduir d’aquesta manera experimental. El llançament inicial del producte comptava amb només deu làmpades, cadascuna de les quals “creixia digitalment” mitjançant una simulació informàtica de formació de venes de fulles i es va fer tangible mitjançant la impressió 3D.

S’ha de veure com les tècniques de disseny inspirades en dades s’inclouran en el disseny web, la forma d’art que la majoria dels amfitrions coneixen. Però, a mesura que els dissenyadors web segueixin enfocant nous i inventius per visualitzar la presència en línia, probablement veurem un augment de les dades i del disseny inspirat en la natura.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me