L’INAP aporta als clients un ampli espectre de solucions de centres de dades i núvol en un sol terrat amb l’adquisició de SingleHop

TL; DR: INAP, un proveïdor global de solucions de núvols i centres de dades basats en el rendiment, proporciona als clients solucions de guants blancs optimitzades per adaptar-se al cicle de vida del negoci. L’adquisició de SingleHop del 2018 va permetre a INAP ampliar la seva suite de productes per incloure solucions gestionades en núvol privat i solucions gestionades. Amb un enfoc continu en la capacitació del client i les millores contínues, INAP pretén potenciar les transformacions de TI per a empreses de tot el món.


Igual que el vi vintage i el formatge gourmet, algunes coses són excel·lents per si soles, però excepcionals junts. Tal va ser el cas d’INAP i SingleHop, dues companyies que van demostrar que s’apleguen força bé després d’haver sumat forces al febrer del 2018.

El proveïdor de solucions de centres de dades INAP va adquirir SingleHop per oferir als clients un conjunt complet de serveis de colocació, hosting gestionat, núvol i xarxa, segons TJ Waldorf, vicepresident de Màrqueting Global, de l’INAP, que va treballar per a SingleHop durant més de tres anys abans de l’adquisició..

Logotip INAP

INAP és un servei únic per a una àmplia gamma de solucions de centres de dades i núvols.

“Al voltant del 2015, semblava que hi havia una creixent realització per part de les empreses que necessitaven per sortir dels seus centres de dades i en un entorn híbrid o multicloud”, va dir TJ. “L’INAP tenia la previsió de reconèixer la tendència continuada, que incloïa un canvi cap a models informàtics subcontractats com col·locació i entorns de núvols gestionats”.

Segons Jennifer Curry, SVP de Global Cloud Services de l’INAP, durant els dotze anys que SingleHop portava el negoci, la companyia va demostrar ser adeptes a desenvolupar la tecnologia subjacent necessària per lliurar adequadament serveis de hosting gestionats als clients. “Des d’una perspectiva de hosting gestionat, INAP necessitava reforçar les capacitats que teníem actualment”, va dir Jennifer. “En lloc d’intentar construir les solucions nosaltres mateixos, vam adquirir SingleHop.”

Des del punt de vista de SingleHop, la mesura també va ser beneficiosa. Igual que INAP, l’empresa volia proporcionar als clients una robusta suite de serveis mitjançant un únic panell de vidre. També es buscava escalar. “Estàvem colpejant un punt d’escala on necessitàvem prendre algunes decisions sobre com avançar”, va dir TJ. “Ens vam referir a això com un matrimoni que tenia molt sentit”.

Actualment, funcionant com a INAP, la companyia està enfocada a proporcionar una transformació informàtica de propòsit i orientada a les empreses a tot el món a través d’un ampli ventall de solucions de guants blancs. Amb un focus continuat en el desenvolupament de productes, l’empresa reimaginada pretén seguir servint millor els clients a través d’un abast ampliat del mercat.

Habilita la transformació informàtica de propòsit i amb eficàcia

Avui, gairebé un any des que va adquirir INAP per SingleHop, INJ va dir que els clients obtenen els avantatges de l’enfocament únic. “La resposta que hem rebut dels clients ha estat molt positiva”, va dir. “Independentment de la indústria en què es trobin, les empreses d’avui han de ser digitals per competir i els clients volen buscar un proveïdor únic per ajudar-los en els seus viatges informàtics.”

Les restriccions pressupostàries, les prioritats poc clares i la manca d’habilitats també estan traient a molts equips informàtics interns. A partir d’una enquesta a 500 professionals de les informàtiques, l’informe del INAP del 2018, “L’estat de la gestió de les infraestructures informàtiques”, va revelar que el 86% dels enquestats van coincidir amb la declaració, “El meu departament informàtic lidera els esforços de transformació digital de l’organització”. Al mateix temps, el 85% dels enquestats també van estar d’acord amb la declaració: “Perquè el meu departament informàtic tingui èxit, hem de veure més com un centre d’innovació i menys com un centre de costos operatius”.

Gràfic que representa una estratègia d'alt rendiment

L’INAP pretén que les empreses puguin transformar les seves estratègies informàtiques de manera personalitzada.

“Aquests professionals de les informàtiques volen fer més importants – transformant els líders en termes d’estratègies digitals i informàtiques”, va dir TJ. “Però s’han incomodat amb la dinàmica: assegurar-se que els servidors estan en funcionament, control de rutina i manteniment. Estem tractant de ser l’única parada que els doni temps de tornada perquè es puguin centrar en la innovació i el desenvolupament de les seves missions. “

Després de l’adquisició, l’objectiu final de la companyia és servir com a proveïdor únic que pot ajudar a que les empreses emergents, les empreses de mercat mitjà i les empreses a nivell de vida puguin donar vida a les seves estratègies informàtiques, ja sigui mitjançant tecnologies d’automatització o serveis gestionats i suport. “Des que vam portar SingleHop sota el nostre paraigua, pensem en la missió de l’INAP com a proporcionar a les empreses les eines i capacitats que necessiten per executar transformacions informàtiques de propòsit i orientades al rendiment”, va dir TJ..

Solucions gestionades, de guants blancs, optimitzades per al cicle de vida empresarial

Jennifer va dir que les solucions gestionades de la companyia són solucions clau en mà com a diferenciadora. L’INAP s’esforça a ser soci, més que a un venedor. “Estem realment compromesos amb el client, constantment compromès”, va dir. “Normalment, si els clients ens truquen i entrenen entrades, no és perquè s’ha trencat alguna cosa. És perquè el servei és un procés interactiu i de final a extrem, en què les empreses treballen estretament amb els nostres tècnics molt alts i altament qualificats. “

Jennifer va dir que l’equip d’arquitectes de solucions INAP s’esforça a comprendre no només on es troben els seus clients avui en dia, sinó on volen estar en el futur. La idea és crear solucions de centre de dades i núvols personalitzades per alimentar, escalar i protegir les aplicacions de cada negoci. “Ens esforcem en alinear-nos amb els objectius i objectius comercials dels nostres clients”, va dir Jennifer. “No només vetllem pel seu entorn, sinó que també oferim constantment
assessorament sobre eficiència i optimització. “

Amb aquesta finalitat, INAP ofereix una àmplia gamma de solucions d’allotjament, seguretat, emmagatzematge i còpia de seguretat gestionades que els seus consultors aprofiten per optimitzar la infraestructura. El servidor d’allotjament gestionat per l’empresa de la companyia, per exemple, és adequat per a projectes de totes mides: des d’un desplegament de servidor dedicat fins a entorns personalitzats a escala empresarial. Els especialistes en núvol estan disponibles per optimitzar els entorns dels clients, ja sigui en núvol privat, metall nu o en qualsevol altra forma.

Esteu buscant un seguiment relacionat amb la vostra estratègia de núvols públics a gran escala? Les ofertes de Gestió AWS i Managed Azure de l’INAP permeten als experts certificats d’INS i Azure certificats d’INAP eliminar els mals de cap, així com la necessitat d’experimentació interna. L’empresa també ofereix solucions gestionades per als seus serveis de col·locació de gamma (armaris, gàbies i suites), incloent assistència a la migració i suport remot.

“No estem en el negoci d’intentar sobrearquitectar res; volem posar-vos en forma correcta”, va dir Jennifer. “Disposar de tants serveis a la nostra cartera ens permet fer-ho amb facilitat”.

Garantir alt rendiment, flexibilitat i latència baixa

Històricament, TJ va dir que tant INAP com SingleHop han treballat per optimitzar contínuament la seva experiència de servei, que implica la consulta sobre qualsevol cosa, des de problemes de restricció de capacitat fins a recuperació de desastres..

“Ser un ull al cel per als nostres clients, veure què passa en els seus entorns i fer recomanacions, és una cosa que ambdues empreses tenien a la sang”, va dir. “Hi ha hagut una bona sinergia en aquest front, ja que ens hem unit per assegurar-nos que l’experiència millora constantment.”

Gràfic que representa recursos d'infraestructura

Els recursos d’infraestructura de l’empresa permeten resoldre diversos problemes dels clients.

TJ va dir que hi ha tres àrees en què els clients d’INAP troben més valor: alt rendiment, flexibilitat i poca latència. La companyia assegura un alt rendiment per a aplicacions i càrregues de treball a través de la seva xarxa propietària i experiències de servei optimitzades. A través del servei Performance IP ©, l’INAP també utilitza un motor d’optimització de rutes patentat que millora el rendiment de la xarxa i redueix significativament la latència dirigint automàticament el trànsit pel camí més ràpid possible. El servei està disponible per als clients de col·locació INAP i núvol.

En termes de flexibilitat, l’àmplia oferta de centres de dades i núvols de l’INAP permet un enfocament personalitzat. “Com que comptem amb una àmplia gamma de serveis de centre de dades i núvols, els clients poden triar encertats, al costat de les nostres recomanacions, sobre el millor model de lliurament, ja sigui de col·locació, de metall nu o de qualsevol dels serveis que oferim, per assegurar-nos que tots dos tècnicament i econòmicament, estan en el millor lloc “, va dir TJ.

Finalment, la petjada global de l’INAP, que inclou 53 centres de dades a Amèrica del Nord, Europa i Àsia-Pacífic, permet als clients estar molt a prop dels usuaris finals, minimitzant la latència. “Aquesta és una altra part de la narració que ressona realment”, va dir TJ.

Un enfoc continu en l’educació del client i en les millores contínues

TJ ens va dir que INAP també s’esforça a informar els seus clients sobre les tendències, bones pràctiques i idees errònies comunes en el sector per assegurar-se que disposen de les eines necessàries per prendre decisions òptimes en TI..

“Per exemple, hi ha aquest error que el núvol públic és un salvador per a tot, i això no és així”, va dir. “A través de moltes converses amb els nostres clients, podem demostrar els reptes que suposa només obtenir càrregues de treball en un centre de dades empresarials i traslladar-lo a un núvol públic a gran escala”.

L’empresa també manté una estreta relació amb els clients a l’hora d’oferir nous productes. “La seva contribució és el que condueix a la nostra ruta de ruta”, va dir Jennifer. “Els productes que oferia SingleHop no només s’adaptaven bé a la nostra cartera, sinó que també complien les peticions dels nostres clients”.

D’aquesta manera, les empreses autònomes eren excel·lents per si soles, però millor juntes, molt per al benefici dels clients feliços de l’INAP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me