JotForm: un creador de formularis en línia intuïtiu que permet a les empreses recopilar i gestionar eficientment les dades

TL; DR: L’any 2006, Aytekin Tank era un consultor de programari que volia una eina que l’ajudés a crear formularis en línia de manera més eficient. Quan no en trobava cap, va decidir crear JotForm, una eina que estalvia temps als usuaris mitjançant la generació de formes ràpides i intuïtives ràpides. Avui dia, tot tipus d’organitzacions (incloses escoles, empreses i sense ànim de lucre) utilitzen les eines de creació de formularis de JotForm per estalviar recursos. I la companyia continua fent més potents els seus productes escoltant comentaris i dissenyant funcions centrades en la gestió de dades.


Quan el 2006 Aytekin Tank treballava com a consultor de programari a la ciutat de Nova York, va menysprear profundament la codificació de formularis en línia. La tasca era tan avorrida com temps, de manera que Aytekin va escorcollar la xarxa per fer una drecera però no va trobar solucions. Els pocs fabricants de formularis basats en la web en què va topar eren mal fets i difícils d’utilitzar.

Va convertir la seva frustració en una solució fundant JotForm, una plataforma de creació de formularis en línia que proporciona als usuaris l’experiència natural que havia estat buscant. Inicialment, JotForm era un projecte secundari mentre continuava treballant en la seva feina diària.

Però mentre passava els dies a l’oficina i les nits treballant a casa, la base d’usuaris de JotForm va començar a créixer. Aviat, va decidir dedicar-se a JotForm a temps complet. I aquesta decisió va donar els seus fruits.

Foto de JotForm Fundador Aytekin Tank

Aytekin Tank va iniciar JotForm després de frustrar-se per la manca d’opcions de creació de formularis en línia el 2006.

“Havia estat buscant una bona solució intuïtiva per a la creació de formularis. Vaig fer la meva part de constructors de formes lletges, però crec que finalment he resolt el problema. ” Aytekin va dir just abans de llançar JotForm.

Si bé la idea original era crear formularis que els professionals tècnics no van tenir temps per crear-se, més treballadors no tecnològics van començar a registrar-se per utilitzar la plataforma. Això va mostrar l’atractiu ampli del servei de JotForm.

“Els productes eren tan accessibles que tothom els podia utilitzar. Aytekin es va adonar que tothom necessitava una forma fàcil de recopilar informació de manera organitzada i eficaç, no només els codificadors “, va dir Chad Reid, vicepresident de màrqueting i comunicacions de JotForm. “Per això vam començar a comercialitzar les nostres eines a un públic més ampli.”

Avui en dia, JotForm té més de 4 milions d’usuaris, i genera més de 1.000 nous formularis cada dia. La plataforma està disponible en 177 països i més d’una desena d’idiomes. I JotForm es basa en els comentaris de la seva base d’usuaris globals per continuar millorant el producte.

JotForm: una empresa que comprèn el valor del estalvi de temps

Si bé JotForm fa que la recopilació d’informació sigui un procés més organitzat i eficaç, el benefici més valuós que proporciona als clients és el temps. A causa de la poca barrera d’entrada de JotForm, fins i tot les noves novetats poden utilitzar les seves eines des del principi per convertir-se en més metòdic en la manera de reunir i emmagatzemar dades..

“La facilitat d’ús és important, però la gestió del temps és el principal benefici clau de JotForm. Per exemple, si l’única manera d’obtenir informació de clients potencials o clients a llarg termini és a través de l’adreça de correu electrònic que heu publicat al vostre lloc web, l’organització de la informació que us envien serà de molèsties ”, va dir el Txad . “Però si concediu a aquestes persones un formulari senzill, aleshores és fàcil.”

En definitiva, les eines JotForm ajuden les persones a connectar-se amb altres persones que disposen de les dades que necessiten. També redueixen correus electrònics endarrerits i que perden el temps en tantes organitzacions, cosa que permet als treballadors concentrar-se en objectius de productivitat.

Una de les funcions més potents i populars de JotForm és la seva eina d’integració de pagaments. Permet als usuaris de serveis com Square, PayPal, Stripe i BlueSnap integrar els seus formularis de comanda. Amb aquesta eina, les empreses poden processar pagaments en el moment de l’enviament, ja sigui un formulari de comanda, formulari de donació o sol·licitud. Tot es cuida al mateix temps, fent que el procés sigui més fàcil i ràpid tant per al negoci com per als seus clients.

El sòlid conjunt de productes de JotForm de vegades té usos sorprenents. Com que són tan fàcils d’utilitzar, fins i tot Chad ha constatat que les eines de l’empresa l’ajuden de maneres inesperades.

“Estic en procés de planificar un casament ara mateix, així que he hagut de recollir adreces d’amics i membres de la família. Al principi, vaig pensar: “Hauré de dir-los a tots que m’envien per correu electrònic la informació”, que hauria estat un procés molest “, va dir. “Aleshores em vaig adonar que la solució més fàcil era crear un formulari. No sóc tècnic, però em va trigar menys de dos minuts. Vaig enviar l’enllaç a tothom i vaig centralitzar tota la informació en un lloc fàcil de combinar a qualsevol sistema o full de càlcul. Problema resolt.”

Eines per a tot tipus d’organització: d’escoles a empreses

JotForm ofereix una de les més grans seleccions de plantilles gratuïtes disponibles en línia. Els clients poden trobar formularis dissenyats per recopilar detalls de comanda, comentaris i informació sobre aplicacions per a gairebé totes les indústries. Si una empresa no troba opcions adequades a les seves necessitats, serà fàcil crear-ne una de nou amb el creador de formularis arrossegar i deixar anar JotForm..

I la gran quantitat de maneres de productes de JotForm ajuden els usuaris a mantenir el Txad ocupat.

“Com a equip de màrqueting, el nostre major repte és que és difícil identificar un tipus d’usuari. Els nostres clients provenen de tot arreu. No són persones sense ànim de lucre que necessiten formularis i formularis de donació per als voluntaris. Són escoles que necessiten formularis d’inscripció i petites empreses que necessiten formularis de generació i feedback de plom. Tot i que portem més de 13 anys al voltant, continuen creixent els tipus de negocis que utilitzen els nostres formularis. “

Captura de pantalla de les plantilles de JotForm

JotForm ofereix plantilles especialitzades per a moltes indústries, tant per a particulars com sense ànim de lucre.

És per això que JotForm ha creat un equip d’investigació d’usuaris de càrrega dura encarregat d’ajudar els clients a fer investigacions qualitatives, en lloc de només acumular dades. Aquest enfocament permet a JotForm crear contingut rellevant i útil.

L’equip d’investigació d’usuaris de JotForm treballa amb els seus clients per esbrinar com solucionar els punts de dolor, afegir noves funcions potents i dissenyar el millor full de ruta possible del producte. A continuació, JotForm combina aquesta informació amb dades del seu equip d’assistència al client, inclosos informes sobre errors o idees per a una nova integració.

Millora sempre dels productes amb la gestió de dades en ment

Des que Aytekin va fundar l’empresa el 2006, l’objectiu de JotForm ha estat facilitar el procés de creació de formularis. En escoltar comentaris dels seus clients individuals, empresarials i sense ànim de lucre, la companyia ha destacat en aquesta missió.

“Aquest era el nostre pa i mantega. Ens vam preguntar “Com podem fer aquest procés més ràpid? Com afegir la funcionalitat de disseny per simplificar-la? “Les nostres actualitzacions de productes es van centrar en respondre aquestes preguntes”, va dir Chad.

Foto de JotForm Director de Comunicacions Chad Reid

Chad Reid va parlar amb nosaltres sobre els molts casos d’ús de JotForm.

Durant els darrers anys, la companyia també ha començat a plantejar-se altres preguntes. Avui en dia, JotForm està tan preocupat per l’usuari final com per als clients que creen els formularis. L’objectiu és fer que omplir un formulari sigui una experiència agradable, que augmentarà les taxes de resposta.

El 2019, JotForm té previst obtenir més informació sobre com es recopila informació a través dels seus formularis i com es pot aprofitar les empreses.

“Volem saber com analitzen les nostres dades els clients, com la comparteixen internament i com la fan servir per donar decisions”, va dir Chad. “Bona part del nostre full de ruta del 2019 i el 2020 es dedicarà a respondre aquestes preguntes”.

Primer, JotForm va desenvolupar eines que van facilitar la creació de noves formes. A continuació, va dissenyar formularis que obtenien els millors percentatges de resposta possibles. Ara, la companyia està construint nous processos que ajudaran els seus clients a treure el màxim partit de les seves formes. Tota l’experiència de JotForm, des del moment en què els usuaris nous crein els seus primers formularis, fins a l’actuació de les dades que han recollit, continuarà sent més suau, senzilla i eficaç..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me