Hidora basada en Suïssa facilita la migració a l’allotjament en núvol oferint preus d’automatització, consultoria i pagament per ús.

TL; DR: L’empresa de hosting administrada Hidora vol fer que la migració al núvol sigui massa desitjable perquè les empreses suïsses s’hi resisteixin. Hidora reconeix que molts executius informàtics poden ser reticents a avançar cap a la transformació digital a causa del seu nivell de confort amb infraestructures locals. Però Hidora canvia d’opinió proporcionant una automatització fiable en núvol que simplifica i racionalitza la creació i el desplegament d’aplicacions. L’empresa també ofereix plans flexibles, de manera que les empreses només paguen pel que utilitzen, en lloc d’una quota mensual plana o anual.


Tot i que el cloud computing és el futur de la informàtica, moltes empreses continuen vacil·lant a emigrar fora de les infraestructures locals. Un dels motius per això és la por als problemes de rendiment del servidor núvol. En una enquesta d’executius d’informàtica, el 73% dels enquestats va dir que pensen que els venedors de núvols oculten problemes de rendiment.

Si bé els problemes de rendiment poden sobreeixir, les pors poden ser una veritable barrera per a l’entrada. Hidora, una plataforma d’allotjament basada en núvol gestionada, vol alleugerir aquestes pors.

“És difícil canviar d’opinió per passar dels locals al núvol”, va dir Matthieu Robin, conseller delegat de Hidora, una plataforma d’administració basada en el núvol amb seu a Suïssa.

Però canviar d’opinió dels professionals i empreses informàtiques, especialment les de Suïssa, és precisament el que Hidora va proposar. Matthieu entén que les empreses suïsses proben probar solucions regionals d’allotjament en núvol en lloc de buscar empreses d’allotjament web als Estats Units o Europa.

Captura de pantalla de Hidora i pancarta Jelastic

Hidora vol mostrar als departaments de TI de Suïssa que el cloud computing és fiable i ofereix valor.

“Es necessita molt per canviar el mercat”, va dir. “La gent vol trobar núvols locals perquè confien més en ells que en altres països”.

Per això, tots els servidors de Hidora es troben a Suïssa. I la companyia utilitza Jelastic, una plataforma de computació en núvol de confiança, per configurar diversos entorns d’allotjament per desplegar de manera eficient les aplicacions i satisfer les necessitats úniques dels seus clients..

Els esforços de Hidora per crear una plataforma d’allotjament en núvol atractiu ressonen amb una àmplia varietat de clients, des de petites agències web fins a empreses. Si bé entre el 50% i el 60% de la clientela de l’empresa són empreses de mida petita i mitjana, gestionen l’oferta de la indústria i provenen de verticals diferents, incloses les finances i la medicina, entre d’altres..

“No estem centrats en un mercat; estem centrats en la tecnologia “, va dir Matthieu.

Un host responsive Cloud que fomenta el creixement amb escalabilitat automàtica

Un dels avantatges crítics d’Hidora és la seva plataforma automatitzada d’allotjament en núvol per a piles comunes com PHP, Java, Python, Go, .Net i Docker.

“Intentem seguir el nostre client. Mudem les aplicacions al lloc web i les aplicacions al núvol i a l’amfitrió “, va dir Matthieu.

La interfície d’Hidora també és senzilla, intuïtiva i interactua amb qualsevol plataforma. Això pot ser especialment emotiu per a les empreses de comerç electrònic que passen de la infraestructura antiga.

“Som una empresa jove, però estem intentant ensenyar als nostres clients la filosofia del núvol i extolir-ne els avantatges”, va dir Matthieu. “Finalment, volem ser coneguts a tot el món”.

Una altra funció útil és l’escalabilitat automàtica d’Hidora. Una preocupació que moltes empreses tenen a la migració cap a un núvol gestionat és que perdran o no tindran control sobre la seva fiabilitat de rendiment.

Hidora alleuja aquestes preocupacions permetent als desenvolupadors establir paràmetres de recursos mínims i màxims, afegir clústers i crear fàcilment entorns de posada en escena i proves. Aquestes característiques proporcionen als clients nerviosos una valuosa tranquil·litat.

“Una solució en núvol altament automatitzada és sempre un benefici, especialment per a les empreses en un procés inicial de creixement”, va dir Matthieu.

L’escalat automàtic és un motiu crucial perquè les empreses amb maquinari on-prem poden trobar un núvol gestionat tan útil.

Matthieu va dir que quan una empresa necessita un servidor nou pot trigar fins a tres setmanes a afegir aquest maquinari a la seva infraestructura. Amb Hidora, aquesta empresa podria disposar dels mateixos recursos en qüestió de segons.

L’estructura de preus fàcil per al client permet a les empreses maximitzar el ROI

Per diferenciar-se encara més d’altres empreses d’allotjament, Hidora va crear solucions que proporcionessin valor als clients. Hidora ho aconsegueix oferint una estructura de preus basada en l’ús en lloc de cobrar una tarifa fixa. Matthieu va dir que l’enfocament ajuda els clients a estalviar fins a un 74% en els seus costos d’allotjament.

Els plans fixats demanen als clients que preveuen quant utilitzaran en un període determinat. De forma fixa, si una empresa compra un servidor de 2 GB, haurà de pagar per un servidor de 2 GB, tant si utilitza tot l’espai com si no..

De forma alternativa, els clients de Hidora paguen pel que utilitzen. De manera que, fins i tot si una empresa pensa utilitzar-ne més, però acaba utilitzant menys, només paga el que realment requereixen les seves aplicacions.

“Pagues només pel que consumeixes”, va dir Matthieu. “Si teniu una sol·licitud durant una hora, només pagueu una hora. Si utilitzeu una gigabyte, pagueu per una gigabyte. De forma contraria, no és just ”.

Logotip de Hidora i foto del CEO Matthieu Robin

El conseller delegat d’Hidora, Matthieu Robin, vol que els clients d’allotjament en núvol paguin només pel que utilitzen.

Els clients també poden utilitzar l’estimador de costos per determinar quant podrien pagar en funció de diversos factors, com ara RAM per servidor, CPU per servidor i emmagatzematge SSD..

A més d’abordar problemes de preus, Hidora també té en compte els punts de dolor en la seguretat que sovint es plantegen en la forma de les empreses que migren al núvol. Concretament, Hidora ha creat centres de dades amb funcions de seguretat d’alt nivell com servidors i emmagatzematge que toleren les errades.

Un altre benefici significatiu de la migració del núvol de comerç electrònic Hidora és la seva garantia de temps de vida del 99,95%, nivell que fins i tot el maquinari on-prem més fiable no pot igualar.

A més, Hidora crea un sistema de còpia de seguretat totalment segur que protegeix diàriament nous fitxers i fitxers crítics de negocis i tots els fitxers cada cinc dies..

Assessorament i servei robust que facin implementacions més efectives

Tot i que Hidora és una empresa jove, ofereix solucions que les grans empreses d’allotjament no poden, sobretot a Suïssa. La companyia pretén ajudar les empreses a escalfar-se al núvol desenvolupant solucions que aportin valor afegit, a més de proporcionar atenció al client les 24 hores del dia.

“Oferim serveis informàtics professionals, suport per a la coherència i serveis per ajudar els consumidors a moure’s al núvol en qualsevol moment”, va dir Matthieu.

A més del seu allotjament web gestionat i d’aplicacions, l’equip Hidora també ofereix serveis de consultoria per a empreses amb l’objectiu de moure’s al núvol..

Captura de pantalla del gràfic DevOps

Hidora ensenya a les empreses i als seus empleats sobre la filosofia DevOps.

Una de les àrees d’experiència en consultoria d’Hidora és DevOps, un conjunt de pràctiques de desenvolupament de programari centrades en objectius empresarials. Els seus assessors ofereixen assessorament sobre com canviar la cultura de l’empresa per adoptar les filosofies de DevOps, en lloc de simplement implementar aquests canvis a gran escala de manera fragmentària.

Hidora també té coneixement de Kubernetes, un sistema automatitzat de gestió d’aplicacions que Matthieu va dir que serà el futur de la consultoria en núvol. L’equip ofereix assessorament sobre el desplegament de Kubernetes, l’abordatge, l’arquitectura i l’avaluació d’infraestructures, entre altres capacitats.

“Som bastant diferents perquè fem consultoria i consultoria de Kubernetes”, va dir Matthieu. “No molts proveïdors d’allotjament en núvol no tenen capacitat per a aquest tipus de consultoria.”

La riquesa de beneficis de Hidora sovint resulta persuasiva per a les empreses que no es venen del tot en migrar al núvol. Amb una automatització robusta, preus competitius i promeses de seguretat, Hidora demostra la fiabilitat de la migració en núvol a gran escala.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map