Gaudeix d’un accés a Internet segur i sense censura amb Psífons: una eina de circumscripció de codi obert que va més enllà i més enllà d’una VPN

TL; DR: Psiphon, una eina completa de circumval·lació de la censura, està suprimint barreres a una Internet oberta a través d’una xarxa privada de servidors. La potent combinació d’eines segures de comunicació i ofuscació de la plataforma gratuïta permet als ciutadans anar més enllà de les fronteres de censura imposades pels governs. Entre la seva compatibilitat actual amb Windows, Android i iOS i les novetats del camí, Psiphon està posant el poder de la tecnologia de codi obert per funcionar per a usuaris d’Internet oprimits a tot el món.


Molt com l’aigua corrent, l’electricitat i el transport, l’accés a internet gratuït i obert és una cosa que molts de nosaltres donem per fet. Però no ho hauríem de fer: segons un estudi sobre el panorama canviant de la censura a Internet a tot el món, les tècniques de filtratge s’utilitzen a 26 països, amb la censura més perversa a Xina, Aràbia Saudita i Iran..

Logotip de Psifó

Psifó serveix d’arma en la lluita contra la censura en línia.

Malauradament, aquesta tendència no mostra cap signe d’aturada; de fet, les investigacions indiquen que la censura s’està expandint tant en l’àmbit d’abast com en la profunditat mundial. Des del 2015, per exemple, el govern de Malàisia ha censurat canals de notícies que reporten el presumpte escàndol de corrupció del miler de dòlars del primer ministre. A partir del 2017, Egipte ha bloquejat l’accés a 21 llocs polítics que considera crítics amb el govern. I, arran de les tensions polítiques del 2017 entre els partidaris de Hamas i Fata a Gaza, el govern palestí va començar a bloquejar llocs de notícies que proporcionen punts de vista divulgatius sobre la política palestina..

Però els ciutadans dels països que imposen tècniques de filtratge patrocinades per l’estat tenen algunes opcions. Psiphon, per exemple, és una eina de Llibertat d’Internet de codi obert dissenyada específicament per donar suport als usuaris dels països més censurats del món.

“Els governs i les empreses cada cop són més sofisticats en la seva capacitat de bloquejar i controlar el trànsit a Internet”, va dir Alexis M. Gantous, Desenvolupament de negocis i anàlisis, a Psiphon. “Cada vegada que troben noves maneres de bloquejar o inspeccionar el trànsit, trobem maneres de mantenir la gent connectada.”

Psiphon permet als usuaris eliminar les barreres a una Internet oberta aprofitant una combinació recursos d’eines segures de comunicació i ofuscos. Això permet als ciutadans de països molt censurats arribar més enllà de les fronteres digitals i accedir al contingut bloquejat mitjançant una xarxa segura de servidors. La compatibilitat actual de Psiphon amb Windows, Android i iOS, a més de les novetats del camí, posa el poder de la tecnologia de codi obert en mans dels usuaris d’internet de tot el món..

Una solució All-in-One gratuïta per eliminar les barreres a una Internet oberta

Michael Hull, que va iniciar Psifhon el 2006 com a projecte al laboratori ciutadà de la Universitat de Toronto, tenia la visió de convertir el projecte en un negoci sostenible des de ben aviat. Mitjançant el seu lideratge, Psifhon s’ha mantingut al capdavant de la indústria de mitigació de la censura i ara ajuda a més de 10 milions de persones a accedir a contingut a Internet a la setmana..

Alexis ens ha explicat que el projecte ha evolucionat des dels seus dies com una simple xarxa peer-to-peer dissenyada per superar els sistemes de filtratge imposats pels governs, les empreses i les institucions. Avui, és una solució tot-en-una que utilitza tecnologia VPN, SSH i proxy HTTP per proporcionar accés no censurat al contingut. La xarxa completament funcional, geogràfica i de gestió central de Psiphon compta amb milers de servidors proxy que el client de Psiphon descobreix automàticament.

Psifó per telèfon i xarxa global

La plataforma utilitza tecnologia VPN, SSH i proxy HTTP per proporcionar accés sense cens als continguts a tot el món.

“El meu favorit personal per explicar-li al món sobre Psifó és que ens ocupem de tot això”, va dir Alexis. “L’usuari final no ha de ser un alfabetitzador de tecnologia ni configurar res. Baixeu l’eina, premeu l’inici i la sofisticada xarxa de Psifhon s’ocuparà de tota la resta. “

Alexis va dir que Psifó serà gratuït (per sempre) per a qui ho necessiti. No hi ha proves de 30 dies ni limitacions de dades. “Les barreres d’entrada per poder accedir al que necessiteu són les més baixes possibles”, va dir.

I, tot i que Psiphon xifra totes les dades, impossibilitant al vostre ISP la visualització de la vostra informació privada, l’eina no està dissenyada específicament amb finalitats anti-vigilància. Per exemple, l’eina no impedeix que es guardin l’historial de navegació i les cookies en un dispositiu. Per aquesta raó, Psiphon recomana que els usuaris que requereixen un anonimat complet recorrin a Tor.

Vés més enllà de les fronteres mitjançant una xarxa segura de servidors

Psiphon s’enorgulleix de la seva capacitat d’eludir alguns dels entorns en línia més restrictius del món. En dues ocasions esperades el 2015 i el 2016, per exemple, l’ús de Psífons va augmentar en resposta a les prohibicions temporals del Brasil del servei de missatgeria WhatsApp.

El 2016, els ciutadans d’Uganda van utilitzar Psifhon per accedir a les xarxes socials bloquejades, la missatgeria instantània i les plataformes de transferència de diners abans de les eleccions nacionals per disputar el cinquè mandat del president Yoweri Museveni. I, més tard aquell any, quan el govern marroquí va bloquejar els serveis de VoIP a través de xarxes mòbils 3G i 4G, l’ús de Psiphon es va triplicar la primera setmana i es va duplicar cada setmana després, permetent als ciutadans evitar la prohibició..

Alexis va dir que Psiphon també està orgullós de la seva forta política de privadesa, en què no hi ha comptes d’usuari i les adreces de xarxa no es registren mai. “La nostra xarxa és privada per disseny”, va dir. “No necessita cap informació identificativa per utilitzar Psifhon, sense correu electrònic, nom o contrasenya.”

Aquest nivell d’anonimat podria provocar que la retroalimentació sigui un repte, però Psiphon ha trobat una manera d’evitar-ho. El seu mecanisme de retroalimentació a l’aplicació permet als usuaris enviar diagnòstics opcionals d’una sessió determinada. Darrere els escenaris, Alexis va dir que Psifhon treballa contínuament per garantir que els usuaris puguin accedir a un camí segur a una xarxa d’internet oberta.

“El nostre equip de desenvolupament ha estat molt fantàstic a l’hora d’analitzar la informació que es torna amb els diagnòstics en termes de com funciona la xarxa, quins mètodes funcionen i quins protocols no ho són”, va dir Alexis. “Això ens permet depurar molts problemes de la plataforma i problemes de bloqueig.”

Una combinació intel·ligent d’eines segures de comunicació i ofuscació

Llançat el 2006, Psiphon és anterior a la famosa filtració de Edward Snowden al 2013 per set anys. Abans que Snowden va bufar la tapa dels mètodes de vigilància de la NSA, Michael va dir que hi havia poca demanda de VPN.

“Estàvem treballant en els esforços de circumvenció i anticensura molt abans que predominessin les VPN comercials”, va dir Alexis. “La nostra tecnologia és més que una simple connexió VPN senzilla, cosa que significa que els nostres serveis continuen funcionant quan es poden produir altres solucions”.

Psiphon es diferencia d’un servei VPN de dues maneres. Primer, la plataforma distribueix subconjunts de servidors proxy en una xarxa de geografia geogràfica diversa als usuaris sense revelar tota la xarxa. Per maximitzar les possibilitats d’evitar els blocs de censura, el client de Psiphon detecta automàticament i contínuament nous punts d’accés. En segon lloc, l’empresa utilitza una tècnica coneguda com a ofuscació protocol·lària per evitar el bloqueig que es realitza mitjançant una inspecció de paquets profunds.

Icones que representen la xarxa

Més que una VPN: Psiphon proporciona accés a una xarxa segura mentre xifra tot el trànsit i mai registra les dades personals.

Per assegurar que els usuaris a tot el món poden aprofitar aquests avantatges alliberadors, Psiphon col·labora amb diversos socis per proporcionar suport i assessorament. El programari està disponible en 15 idiomes i Psiphon treballa per millorar els seus productes mitjançant Transifex, una empresa que s’esforça per eliminar les barreres d’idiomes mitjançant la localització. En termes de divulgació, Psiphon té contractes amb emissores internacionals i organitzacions de drets humans que utilitzen els informes de Psifhon per determinar quantes persones accedeixen a la tecnologia mitjançant els seus mètodes de distribució..

“La nostra missió ha estat sempre connectar el màxim nombre de persones amb el contingut que volen veure i la gent amb la qual volen participar, sense importar on es trobin a tot el món”, va dir Alexis..

Compatibilitat amb Windows, Android i iOS

Alexis va dir que Psiphon ha fet molts esforços per ampliar la compatibilitat a diverses plataformes. Actualment està disponible per a Windows, Android i iOS, tot i que l’empresa treballa constantment per ampliar encara més el suport de la nostra plataforma.

“Vam llançar l’aplicació iOS només l’estiu passat i ja compta amb milions d’usuaris”, va dir. “Aquesta era la nostra manera de provar algunes coses noves perquè l’aplicació impliqués una mica més els usuaris.”

En espera, Psiphon 4.0 està en desenvolupament i aviat es llançarà per als mateixos dispositius compatibles amb Psiphon 3.0. Alexis va dir que la companyia també té previst definir el seu pla de subscripcions, tot i que mai no vol allunyar-se de la seva oferta gratuïta. “En definitiva, els nostres subscriptors pagats ajuden a que la resta de la xarxa continuï”, va dir Alexis.

Com que la censura governamental continua expandint-se a tot el món, sens dubte és un esforç noble.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me