Esteu buscant un hack senzill de productivitat? Afegiu el vostre Mac amb Hazel, una solució automatitzada d’organització d’arxius de Noodlesoft

TL; DR: És fàcil per als usuaris de Mac rebutjar la vida digital amb l’ajut de Hazel, una solució d’organització de fitxers basada en regles creada per Noodlesoft. L’aplicació senzilla però potent, dissenyada per donar suport a les tecnologies de Mac OS X, organitzarà, arxivarà, canviarà i canviarà automàticament els fitxers i s’esborrarà segons les instruccions. Amb Hazel 5 actualment en desenvolupament i que sortirà l’any vinent, Noodlesoft busca afegir pols addicionals a una aplicació que ja és benvolguda.


No és cap secret que l’organització ha estat en tendència durant els últims anys, i no s’ha de buscar més que declarar el guru Marie Kondo com a prova. L’autora més venuda i l’estrella de Netflix ha fet una carrera fora del seu mètode per mantenir una llar ordenada, que inclou plegar els mitjons de forma òptima en terços, de manera que es mantenen verticals en els calaixos..

Per sort, a l’hora d’organitzar les nostres vides digitals, hi ha solucions més senzilles. Hazel, una aplicació d’organització de fitxers de Noodlesoft dissenyada per a Mac, ordena automàticament els fitxers en funció de regles definides per l’usuari. L’eina senzilla però potent pot desorganitzar, arxivar, canviar el nom i eliminar els fitxers segons les instruccions, estalviant el temps de l’usuari i assegurant una estructura de fitxers ordenada..

Cap de colla Noodler Paul Kim i Noodlesoft

El cap de fideus Paul Kim ens va donar la primícia al producte insígnia de Noodlesoft, Hazel.

Paul Kim, director principal de Noodlesoft, va fundar la companyia de programari única en 2006 i també exerceix de responsable de comptabilitat, administrador principal del sistema i especialista en atenció al client..

“Quan vaig començar a escriure Hazel, ho vaig fer per al meu propi ús”, va dir Paul. “OS X (com es deia llavors macOS) tenia accions de carpeta integrades al sistema, però les vaig trobar insuficients per al que volia. Només després, mentre estava desenvolupant Hazel, em vaig adonar que altres persones també podrien ser útils. “

Tenia raó. Ara, 13 anys i moltes crítiques feliços després, la passió de Paul per Hazel inspira cada nou llançament. “Com a desenvolupador, sempre és fantàstic treballar en alguna cosa que realment utilitzeu tu mateix, cosa que no sempre va ser així en diverses empreses en què treballava abans”, va dir..

Un senzill i senzill company de declutació robusta

Paul va començar la seva carrera com a desenvolupador per a NeXT Computers, una empresa de maquinari i programari fundada el 1985 pel cofundador d’Apple Steve Jobs. Segons el lloc web Noodlesoft, NeXT Computers va constituir posteriorment la base de Mac OS X.

Paul també va treballar per a LighthouseDesign, una empresa que va desenvolupar programari per al sistema operatiu NeXTSTEP. Amb la seva experiència en el sector, Paul ha observat al llarg dels anys canvis importants en l’espai de desenvolupament de programari Mac.

“Molta atenció s’ha dedicat a iOS, i crec que això dóna una visió desconcertada i equivocada que el mercat de macOS no va bé”, va dir Paul. “La realitat, almenys per als desenvolupadors indie, és que el mercat de macOS és molt més sostenible. Les tendències van i vénen, però a mi m’ha interessat més construir coses que duren ”.

avellaner

Hazel utilitza automatització per mantenir el vostre Mac net i ordenat.

Paul ens va dir que el desenvolupament de macOS sovint es veu afectat pel calendari de llançament d’iOS, ja que els dos cauen aproximadament en la mateixa línia de temps. Els desenvolupadors indie solen ser difícil impulsar els productes endavant, mantenint-se al dia de les actualitzacions anuals d’Apple.

“Jo mantinc i incorporeu funcions que tinguin sentit, però, depenent de la versió i de la quantitat d’errors que presenta Apple, això pot acabar trigant molt, deixant poc temps per millorar el meu producte”, va dir. “En certa manera, crec que el ritme més ràpid d’Apple està alentint la innovació del programari de tercers”.

En general, l’objectiu de Paul és assegurar que Hazel serveixi per a la seva finalitat principal: automatitzar fitxers, en lloc de proporcionar una àmplia gamma de funcions superficials..

“He tingut peticions perquè Hazel fes tota mena de coses que probablement s’adapten millor a un tipus diferent de programa”, va dir. “En mantenir Hazel focalitzat, sento que puc resoldre problemes més profunds.”

Organitzar, arxivar, canviar el nom i suprimir els fitxers

Hazel pretén oferir un equilibri entre la simplicitat i la potència. Un cop instal·lada i configurada l’aplicació, el seu propòsit és assumir la càrrega organitzativa, de manera que l’usuari sigui lliure de gestionar altres tasques. “Hazel fa la seva feina perquè puguis fer la teva”, va dir Paul.

Els usuaris poden dirigir Hazel a organitzar fitxers basats en diverses variables, inclosos el nom, la data, el tipus i l’origen. L’aplicació també pot obrir, arxivar, canviar el nom, etiquetar i penjar fitxers. Tampoc s’oposa a treure les escombraries: tampoc: l’avellana es pot configurar per eliminar fitxers que s’han assegut a la paperera durant massa temps o són massa grans.

I, com que és freqüent que els fitxers de suport es quedin en un ordinador després d’esborrar una aplicació, la funció d’escombratge d’aplicacions de Hazel està dissenyada per netejar qualsevol embolic. El programari pot detectar quan l’usuari arrossega un fitxer a la paperera abans de buscar fitxers de suport i oferir-los per eliminar-los.

Si bé l’aplicació inclou algunes funcions obertes dissenyades per a programadors, com ara la possibilitat d’executar scripts, Paul va dir que el seu objectiu és proporcionar la major funcionalitat per a l’usuari mitjà possible..

“Una de les característiques és la concordança de patrons de Hazel”, va dir. “És el tipus de cosa per a la qual utilitzen els programadors un llenguatge especial, però és bo poder aprofitar part d’aquesta capacitat, de manera que els no programadors puguin utilitzar-la.”

La funció permet als usuaris establir regles per a les condicions que coincideixen amb un patró en contraposició a un atribut fix, com ara “coincidir amb qualsevol fitxer amb un número de dos dígits al seu nom.”

Suport profund per a les tecnologies Mac OS X

Hazel està dissenyat per funcionar a la perfecció amb el vostre Mac per aprofitar tot el que el sistema operatiu ofereix. Això significa que l’aplicació està integrada amb Spotlight, la utilitat de cerca d’escriptori d’Apple, que permet als usuaris trobar fàcilment fitxers organitzats per Hazel.

També funciona bé amb iTunes i Fotos, cosa que facilita la importació automàtica d’arxius d’àudio i música a les ubicacions desitjades del vostre ordinador. I quan Hazel necessiti cridar l’atenció, pot utilitzar el Centre de notificacions integrat per a Mac per fer-ho. Aquestes notificacions configurables inclouen informació sobre errors, supressió de fitxers, canvis importants i altres alertes definides per l’usuari.

Suport total

L’aplicació ha estat dissenyada per funcionar a la perfecció amb les tecnologies Mac.

Els desenvolupadors que busquen construir proves lògiques elaborades poden utilitzar AppleScript (o JavaScript) per crear condicions i accions que permetin tasques més complexes, com ara realitzar càlculs matemàtics o inserir un valor en un full de càlcul..

Finalment, Hazel es pot utilitzar per desencadenar fluxos de treball a Automator, assistent d’automatització de marques comercials de Mac. Utilitzar Automator per crear accions permet als usuaris estendre les capacitats intrínseques de Hazel sense escriure codi. Per exemple, els fluxos de treball de Automator es poden utilitzar per redimensionar imatges, fer canvis al calendari, enviar fitxers com a fitxers adjunts de correu electrònic i desar el text en fitxers d’àudio.

Paul va dir que aquestes característiques són el resultat de la retroalimentació dels usuaris, combinada amb la seva visió del producte. “Si hi ha un problema que un usuari té que Hazel hauria de solucionar, sempre ho tinc en compte i busco maneres d’aconseguir-ho en el disseny”, va dir. “No m’importa tant les tendències, a menys que m’ajudin a resoldre problemes”.

Al costat de Noodlesoft: Hazel 5

Pel que fa al futur, Paul no es dissimula a créixer l’empresa ni a assolir alguna fita financera: simplement vol centrar-se en garantir que Hazel segueixi sent una aplicació útil.

“Sempre he intentat centrar-me en l’elaboració d’un bon producte i, per sort, Hazel ha tingut un èxit prou gran que puc seguir fent”, va dir. “No m’interessa créixer com a empresa, no em pot preocupar menys de buscar inversions externes i no tinc cap estratègia de sortida”.

Actualment, Paul treballa en el proper llançament de Noodlesoft: Hazel 5, que sortirà l’any que ve. I si bé no pot dir amb certesa quines novetats inclourà, els usuaris poden estar segurs que la darrera versió mantindrà la senzilla però potent funcionalitat de Hazel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me