Episerver celebra 25 anys de potenciació de les empreses a tot el món per crear continguts de qualitat, comerç electrònic i experiències de màrqueting

TL; DR: Episerver és un proveïdor de programari que proporciona recursos de gestió de contingut digital, comerç electrònic i màrqueting multicanal a empreses de tot el món. A través de l’Episerver Digital Experience Cloud, la companyia permet als líders digitals diferenciar les seves marques alhora que opera amb agilitat a través d’una única plataforma. Com que la companyia continua desenvolupant les capacitats en un sol núvol, pretén facilitar que les marques redueixin el temps de comercialització i augmentin el ROI..


Quan es tracta del futur del màrqueting digital, una cosa és clarament contundent: un enfocament de mida única no deixarà de tallar-lo.

Segons un estudi recent, el 90% dels adults dels EUA tenen una actitud positiva envers la personalització de continguts en campanyes de màrqueting. L’estratègia és igualment atractiva per als professionals del màrqueting, que han citat els percentatges de conversió augmentats i els ingressos de comerç electrònic com a avantatges de la personalització integrada i de la pàgina web.

Però les experiències de clients individualitzades no apareixen a l’aire lliure, sinó que requereixen dades, analítiques i coneixements tècnics, entre altres actius. Per complicar les qüestions, les campanyes han de ser escalables, rendibles i executades amb rapidesa per resultar útils.

Logotip de Episerver

Episerver reuneix contingut, comerç electrònic i màrqueting per agilitzar els fluxos de treball.

Afortunadament, empreses com Episerver estan recorrent al poder de l’automatització per proporcionar tot el que els comerciants necessiten crear experiències destacades a mida de cada visitant únic de manera ràpida i eficaç, tot sense dependre dels equips d’informàtica. Amb el Episerver Digital Experience Cloud, els usuaris poden fins i tot gestionar analítiques de contingut, comerç i màrqueting en una sola pantalla.

“Totes les eines i capacitats que proporcionem estan dissenyades per ajudar els clients a disminuir el temps al mercat, tant si intenten fer alguna cosa diàriament com si engeguen una nova campanya”, va dir Justin Anovick, vicepresident de Producte Mundial a Episerver. “Ens ha entusiasmat sempre ajudar les empreses a competir a un nivell diferent del que abans”.

Fundada el 1994, Episerver ha crescut per donar servei a venedors, editors web i comerciants de tot el món que depenen de la tecnologia de l’empresa per crear llocs web personalitzats i de comerç electrònic. Com que la companyia celebra enguany el seu 25è aniversari, el seu objectiu és continuar proporcionant eines que facilitin als clients la creació d’experiències digitals convincents.

El núvol d’experiència digital d’Episerver: una solució de plataforma única

Com a primera plataforma que combina contingut digital, comerç i màrqueting en una sola pantalla, el Episerver Digital Experience Cloud proporciona avantatges empresarials i financers únics. La naturalesa única de la solució permet als venedors dedicar menys temps a gestionar actius i més temps en les seves competències bàsiques, inclosa la millora de l’experiència dels usuaris, centrar-se en la creació de continguts que ven i invertir temps en estratègies de merchandising..

Segons un estudi de Forrester Total Economic Impact encarregat per Episerver l’agost de 2018, les actualitzacions de gestió de contingut i de productes són significativament més fàcils d’utilitzar la plataforma. Les empreses enquestades van informar que, a causa de la reducció de la càrrega dels usuaris i la capacitat de gestionar els actius digitals a les plataformes, van poder reduir els esforços de desenvolupament en un 50% de mitjana.

A més, les organitzacions van informar que el núvol d’experiència digital digital, integrat i completament gestionable d’Episerver, allotjat a Microsoft Azure, aporta estalvis de costos considerables en comparació amb solucions locals. Forrester estima guanys d’eficiència de més de 352.000 dòlars anuals, amb un estalvi superior a un milió de dòlars durant un període de tres anys.

Finalment, l’estudi Forrester va determinar que les organitzacions que utilitzen Digital Experience Cloud es beneficien significativament de la personalització basada en AI de la plataforma, que els permet proporcionar contingut rellevant per a clients únics. En última instància, la tecnologia AI de l’Episerver en els escenaris de comerç digital va donar lloc a ingressos addicionals de 3,7 milions de dòlars per als clients tan bon punt el primer any.

“Amb la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic, podreu personalitzar el vostre contingut d’una forma més precisa mitjançant munts de dades, a diferència de fer-ho anecdòticament o mitjançant regles manuals”, va dir Justin..

Per conèixer el que la vostra organització podria estalviar amb Episerver, la companyia proporciona una calculadora útil en funció del nombre d’editors i desenvolupadors que treballen al vostre lloc web. El lloc Episerver també ofereix una calculadora similar per determinar possibles augments dels ingressos.

Funciona amb Agility i diferencia la teva marca

Justin ens ha explicat que molts clients d’Episerver busquen l’ajuda de la companyia per competir amb els gegants de la indústria.

“Al final del dia, els nostres clients estan preocupats de morir perquè Amazon prengui el seu negoci”, va dir. “Saben de què lluiten, i la nostra feina és ajudar-los a convertir-se en moviments ràpids. Ja han passat els dies de confiança en els desenvolupadors per obtenir noves actualitzacions. “

Durant els últims tres anys, Episerver ha enquestat a 4.500 compradors en línia de tot el món per informar sobre l’evolució de les expectatives dels consumidors i ajudar a crear millors experiències de comerç electrònic. L’informe d’enguany, “Reimagining commerce: Principles of Standout Digital Shopping Experiences”, va revelar que els mercats de mercat com Amazon estan rebentant innegablement la competència.

Fets Episerver

La companyia ha guanyat una reputació de confiança amb algunes de les marques líders més importants del món.

Segons la investigació d’Episerver, el 61% dels consumidors busquen llocs de mercat com Amazon per pesar opcions de preus i més de la meitat (58%) ho fan per a la selecció de productes. A més, el 87% dels compradors en línia compara el que troben en una marca o en un lloc del detallista amb Amazon.

Malgrat el predomini i l’amplitud de l’oferta de productes d’Amazon, les empreses més petites encara tenen la possibilitat de prosperar. Segons l’informe d’Episerver, el truc és desenvolupar connexions personals amb els consumidors mitjançant tècniques de màrqueting integrat de contingut i experiència d’experiència del client que vagin més enllà de la típica transacció emocional.

Afortunadament, la investigació demostra que Episerver pot marcar la diferència en aquesta àrea, ja que diversos entrevistats de l’estudi Forrester van reportar un augment de la satisfacció del client i dels resultats de promotors nets després d’adoptar Digital Experience Cloud..

Noves funcions de núvol fora de la caixa

Avançant, Episerver ha pres la decisió estratègica de continuar desenvolupant solucions integrals que, en molts casos, eliminen la necessitat que els clients contractin proveïdors de tercers..

“Inclouem una xarxa de lliurament de contingut (CDN), control de seguretat, múltiples entorns, la capacitat de desplegar-se en altres regions”, va dir Justin. “Si hi ha valor per al client, no voldríem que els pagui per aquestes peces tècniques, això és tota una part de la nostra oferta. Nosaltres som d’una banda de sacsejar. ”

Episever es compromet a garantir la seguretat de la seva plataforma com a part d’aquest acord de paquets, tot i que, en molts casos, el client no sap que el servei existeix. La companyia ha dedicat infinitat d’hores a treballar amb els equips d’Azure Application Insights per assegurar que proporciona als clients un entorn estructuralment sòlid amb els mecanismes existents per mitigar les amenaces..

“Vam frustrar 905 milions d’amenaces l’any passat abans que mai arribessin al client”, va dir Justin. “És molt important perquè totes les funcions del món no importen si el vostre lloc no funciona”.

A més dels avantatges tècnics integrats, Episerver continuarà aportant valor mitjançant coses com la personalització millorada i la visualització millorada del viatge del client, cosa que Justin va dir que els clients solen sol·licitar-los.

Hi ha una única advertència quan es tracta d’un desenvolupament continu. “La importància de la qualitat”, va dir Justin. “Mai no sacrificarem la qualitat per aquesta característica nova que no serà rellevant durant tres anys perquè volem que els nostres clients gaudeixin de valor dels nostres productes ara mateix”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me