ENERGY STAR: en missió de promoure centres de dades ecològics amb eficiència energètica als Estats Units

TL; DR: El 1992, l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units (EPA) va introduir la primera línia de productes designada per ENERGY STAR, que incloïa versions de PC i monitors d’ordinador ecològics. El programa ENERGY STAR des de llavors ha ampliat la seva petjada i ara posa el seu segell d’aprovació a tecnologies verdes que van des de productes domèstics fins a edificis comercials neutres en carboni. Com un dels majors consumidors de potència en l’era digital, els centres de dades són un focus del programa durant molt de temps. I, avui, les normes d’ENERGY STAR sobre pràctiques d’estalvi d’energia ecològicament sòlides estan conduint a centres de dades més eficients, cosa que afecta positivament el medi ambient i les línies de fons dels proveïdors d’allotjament i els seus clients..


Com el seu nom indica, l’Agència de Protecció Ambiental (EPA) té la tasca de promoure estàndards de funcionament respectuosos amb el medi ambient a organitzacions de tots els EUA. L’any 1992, l’agència va llançar ENERGY STAR com un programa d’autoregulació on les empreses podrien fer una valoració voluntària de l’eficiència tant dels seus productes fabricats com dels seus equips interns..

Els productes que compleixen els alts estàndards d’ENERGY STAR reben el segell d’aprovació del programa: un símbol que els consumidors consideren ara com el punt àlgid de l’eficiència i les pràctiques comercials ecològicament responsables. A més de les tecnologies habituals per al consumidor, ENERGY STAR estableix especificacions per a una varietat de productes utilitzats en centres de dades, com servidors, emmagatzematge, equips de xarxa grans i fonts d’alimentació ininterrompuda..

Amb el suport de l’EPA i del Departament d’Energia (DOE), ENERGY STAR proporciona dades fiables sobre les empreses centrades en informàtica que poden prendre decisions ben informades que no només redueixen les emissions, els residus i els contaminants, sinó que també estalvien diners..

Fa aproximadament set anys, el programa ENERGY STAR va sofrir un canvi processal important. Fins al 2010, els fabricants provarien els equips sense tenir requisits clars de laboratori o certificacions, enviarien les dades a l’EPA i signarien una declaració per garantir l’autenticitat. Actualment, ENERGY STAR treballa amb laboratoris per proporcionar la informació més precisa i actualitzada sobre l’eficiència energètica de productes, edificis comercials i centres de dades.

Desenvolupant estàndards d’eficiència recolzats pel govern des de 1992

Fundada pel funcionari de l’EPA John Hoffman el 1992, ENERGY STAR va ser creada per abordar l’augment de les tendències tecnològiques. Internet va anar sorgint, a més de moderns mòbils i assistents digitals personals. Els ordinadors es van integrar en un nombre creixent de productes i cases i la consciència mediambiental havia assolit un màxim històric amb la recent creació del IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) el 1988.

A això s’acompanyaven diverses prohibicions sobre compostos que esgotessin l’ozó com els CFC. ENERGY STAR va iniciar les seves avaluacions amb impressores i altres productes relacionats amb l’ordinador abans d’expandir-se als sistemes de calefacció i refrigeració el 1995, seguit de nombroses altres categories de productes en els propers anys..

Mentre que les fonts d’energia alternativa s’adopten lentament, la majoria de centrals elèctriques funcionen amb combustibles fòssils que deixen una profunda empremta de carboni. Com a resultat, ENERGY STAR, juntament amb l’EPA i el DOE, tenien com a objectiu ajudar les organitzacions dependents del petroli a treure el màxim partit d’un sistema defectuós i llargament establert.

La preocupació per les emissions de gasos d’efecte hivernacle, l’augment dels costos de l’electricitat i l’eliminació segura de materials no renovables o potencialment perillosos (com ara bateries, estoigs de plàstic i tubs de buit) significaven que les empreses i el públic en general haurien d’educar-se sobre l’eficiència energètica. Mitjançant l’avaluació dels punts de referència del consum d’energia, ENERGY STAR ajuda a identificar quins productes i edificis utilitzen la menor quantitat d’energia i, per tant, la menor quantitat de combustible fòssil.

ENERGY STAR, juntament amb els seus més de 18.000 socis, ha ajudat a les empreses i les llars nord-americanes a estalviar més de 4.30 mil milions de dòlars en factures d’energia, a més d’adoptar tecnologia més neta amb reduccions importants d’emissions..

Evolucionant al costat de les noves demandes d’un mercat impulsat per la tecnologia

Mentre que ENERGY STAR va començar a provar productes informàtics i sistemes de calefacció / refrigeració, el nombre de categories i programes sota la seva visió es va expandir ràpidament..

“La majoria de la gent pensa en l’etiqueta ENERGY STAR com una cosa que troben als productes que destinen al consumidor”, va dir un portaveu de ENERGY STAR. “Ha augmentat la nostra visibilitat i ens ha aconseguit molt d’èxit.”

A mesura que la tecnologia ha anat creixent, s’han desenvolupat nous estàndards d’eficiència i ENERGY STAR s’ha estès a avaluar categories de productes més àmplies, inclosos els equips informàtics. La influència de gran abast de ENERGY STAR continua estenent-se a gairebé totes les indústries, qualsevol equip que utilitza electricitat pot millorar.

El portaveu del programa ens va dir que un dels canvis més notables d’ENERGY STAR ha estat el sorprenent augment del nombre de productes comercials que tarifa, és a dir, equips de centre de dades a gran escala. Entre les categories de productes afegits recentment es troben els suports d’emmagatzematge, servidors empresarials, equips de xarxa i fonts d’alimentació ininterrompuda.

“Aquestes són les coses que compren les empreses”, va dir.

Com que gairebé totes les empreses modernes també tenen presència en línia, els llocs web respectius podran estar alimentats mitjançant infraestructures en funcionament constant, ja que l’alternativa a la potència constant és un temps d’aturada devastador. Per tant, molts hostes han adoptat l’enfocament verd davant la creixent preocupació ambiental i l’augment dels costos energètics.

“Els centres de dades són un bon exemple de com podem adoptar un enfocament holístic”, va dir el portaveu. “Podem oferir consells sobre ús, climatització i escalfament i refrigeració per promoure l’eficiència.”

Avançar pràctiques verdes per beneficiar el medi ambient i la indústria

A més de valorar nombrosos aparells i perifèrics, ENERGY STAR també valora habitatges sencers i edificis comercials i industrials, assignant puntuacions en una escala de 0 a 100. Els edificis amb una qualificació mínima de 75 poden obtenir el logotip ENERGY STAR. Les empreses poden calcular fàcilment les seves puntuacions en línia mitjançant l’eina Gestor de cartera.

Es calculen els resultats en relació amb la ubicació, la mida, les hores d’operació, l’energia comptada total i l’IU de la font calculada. Per a les grans organitzacions, aquests càlculs poden ajudar a diagnosticar problemes possibles, com ara equipaments defectuosos o edificis amb un mal funcionament o mal equipats. Les instal·lacions que funcionen de manera eficaç, especialment en la categoria industrial, gaudeixen de menors despeses i d’operacions més suaus alhora que contribueixen a reduir els impactes ambientals.

En el camp informàtic, la participació d’ENERGY STAR pot tenir la forma de qualificar productes específics, edificis del centre de dades o, fins i tot, educar els socis sobre bones pràctiques relacionades amb l’energia..

“Els centres de dades són operacions altament sofisticades amb grans factures de serveis públics”, va dir el portaveu. “Normalment, tindran personal que tingui tota la feina per assegurar-se que tot sigui eficient energèticament”.

Si bé els centres de dades típics ja estan incentivats per a l’eficiència energètica, l’estructura dels servidors incrustats acostuma a centrar-se en energia bruta i en un bon funcionament. És per això que ENERGY STAR està en procés de llançar una campanya informativa per ajudar a facilitar la transició cap a una major eficiència amb una llista de petits passos, acompanyada de equips d’eines i recursos en línia..

El futur: l’aplicació d’estratègies transversals d’energia a grans centres de dades

Si bé el programa ENERGY STAR és completament voluntari, l’EPA busca fomentar al màxim les bones pràctiques. A causa de la preocupació creixent per l’eficiència i la disponibilitat d’energia neta, el programa ENERGY STAR ha estat el fil conductor de l’adopció generalitzada d’equips d’oficina i d’oficina de baix consum com bombetes, televisors i ordinadors de baix consum..

A mesura que la tecnologia es desenvolupa, generalment s’ajusta als estàndards cada cop més eficients establerts per ENERGY STAR, tal com es veu en la multitud de monitors, ordinadors portàtils i altres aparells amb modes de reserva de baix consum..

Amb vista, el portaveu de l’organització va dir que preveu assistir a futurs salons i conferències per promoure el nou programa intercultural d’energia ENERGY STAR..

“Hem tingut èxit treballant amb serveis públics per incentivar els productes ENERGY STAR”, va dir. “Estem buscant formes d’aplicar-ho al centre de dades. Els serveis busquen el peix gros: els centres de dades allotjats en grans edificis. “

A més dels incentius directes, els productes i edificis certificats ENERGY STAR han obtingut un segell d’aprovació emès pel govern, que millora notablement la reputació i la confiança de la marca, especialment en la ment dels aficionats a la tecnologia respectuosos amb el medi ambient..

El programa ENERGY STAR, creat per mitigar l’acumulació d’emissions de carboni i els elevats costos energètics, és una de les millors i més reconegudes iniciatives per avaluar l’eficiència energètica. Al dotar els fabricants, els consumidors i els professionals de les informàtiques de transparència pel que fa al consum d’energia, ENERGY STAR els ha estalviat milers de milions de dòlars en costos operatius i una quantitat copiosa d’emissions de CO2..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me