Empresa austríaca amb una petjada mundial: Anexia proporciona solucions informàtiques personalitzades d’alta qualitat a les corporacions multinacionals

TL; DR: Anexia és un proveïdor d’informàtica basat a Àustria que ofereix solucions d’allotjament gestionades d’alta qualitat, així com serveis de desenvolupament de programari i aplicacions. L’empresa global atén més de 10K clients actius en una xarxa mundial amb més de 90 ubicacions de servidors internacionals. Amb una atenció especialitzada en el subministrament de solucions personalitzades i suport personal, Anexia pretén destacar entre gegants de la indústria com AWS i Azure.


Quan Alexander Windbichler es va plantejar iniciar el seu negoci de consultoria informàtica i hosting al juny del 2006, les probabilitats semblaven desacomplexades. La bombolla dot-com havia esclatat uns anys abans i s’acostava ràpidament una crisi financera.

Però el jove empresari va avançar amb un compromís inquebrantable i un posicionament precís del mercat. “Va contractar un enginyer extremadament expert i junts van començar a prestar la seva experiència tècnica a les empreses locals austríaces”, va dir Adam Rogers, director general d’Anaxia. “Van fer un treball fantàstic construint la seva base de clients i, amb el temps, van obtenir visibilitat i van afegir a la seva infraestructura.”

Logotip de Anexia

Anexia ofereix solucions d’allotjament gestionades d’alta qualitat, així com serveis de desenvolupament de programari i aplicació.

L’estratègia va funcionar i Anexia aviat va trobar èxit al servei de clients de renom a Àustria i a tot el món a través d’una xarxa internacional d’alta qualitat que inclou centres de dades independents. Avui, els 200 empleats d’Anaxia operen a oficines a Viena, Klagenfurt, Munic, Colònia i Nova York, oferint solucions personalitzades en cloud i hosting gestionat, així com desenvolupament de programes i aplicacions individualitzades. La companyia, que compta amb més de 90 ubicacions de servidors internacionals, serveix actualment a més de 10.000 clients a tot el món, inclosos els principals jugadors com Airbnb, BMW, Lufthansa i TeamViewer.

Entre la seva extensa xarxa global, solucions personalitzades i assistència pràctica, Anexia està a punt de servir per afluir nous clients en el futur. I, amb solucions de càlcul i emmagatzematge dinàmic al pipeline, la companyia aviat tindrà encara més a oferir.

Servim a clients actius de 10K en una xarxa global de sprawling

El primer impuls del creixement d’Anexia es va deure en part a una col·laboració amb una important empresa alemanya que necessitava allotjament internacional per a la seva plataforma Software-as-a-Service (SaaS). En aquell moment, AWS estava en la seva infància i no tenia presència mundial, per la qual cosa l’empresa alemanya va intentar construir la seva pròpia xarxa.

“Un any després, van tenir 180 venedors, a més de desastres de moneda i un suport extremadament pobre”, va dir Adam. “Aviat es van adonar que havien de començar a consolidar la infraestructura per a alguns venedors”.

L’Anexia era un d’ells. “Ens ho vam passar bé que van començar a cedir-nos cada cop més llocs”, va dir Adam. “Avui, gestionem aproximadament el 70% del trànsit IP global per a aquest client, així com el TeamViewer del client”.

Mapa de xarxa de Anexia

El mapa de xarxa de l’empresa demostra l’extensió del seu abast global creixent.

L’associació va ajudar a Anexia a expandir ràpidament la seva presència global i a traçar un camí a seguir. Avui, l’objectiu principal de l’empresa és crear solucions personalitzades d’Infraestructura com a servei (IaaS) per a les corporacions multinacionals. Tal com il·lustra el mapa interactiu de la xarxa d’Anaxia, l’empresa ara ofereix serveis a Àsia, Àfrica, Austràlia, Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud.

Adam va dir que el seu paper com a líder a l’oficina d’Anexia als Estats Units gira principalment cap al treball amb empreses multinacionals.

“Vam obrir l’oficina l’1 de febrer de 2015, i el meu objectiu va ser essencialment buscant les empreses dels Estats Units que necessitaven infraestructura global amb una IP localitzada”, va dir. “Per tant, si necessitaven un lloc a Tailàndia, necessitaven IP que fossin a Tailàndia i que no es dirigissin cap a Hong Kong i enrere. Així és com vam crear el nostre negoci amb solucions adequades exclusivament al client. “

Desenvolupament de programes i aplicacions gestionats per a Hosting Solutions Plus

La àmplia cartera de solucions de hosting i informàtica d’Anexia inclou solucions d’allotjament gestionades mitjançant potents capacitats de servidor. Per molt complexos que siguin els requisits, l’empresa està preparada i disposada a elaborar un pla que satisfaci les necessitats del client en termes de velocitat, escalabilitat, disponibilitat i emmagatzematge..

Adam va dir que Anexia és un dels únics proveïdors que ofereix solucions d’allotjament gestionades a tot el món. “Els nostres anys d’experiència en el disseny de solucions informàtiques a tot el món ens converteixen en un soci fort en el mercat internacional”, va dir.

Les solucions d’allotjament gestionades de l’empresa inclouen tècniques d’equilibri de càrregues, tallafocs virtuals i compartits i tallafocs d’aplicacions web. Els plans també inclouen una protecció fiable contra els atacs de denegació de servei distribuïts (DDoS). Els atacs, en què els pirates informàtics obliguen a bloquejar els servidors enviant un nombre aclaparador de sol·licituds, han augmentat en freqüència i intensitat a Àustria i a tot el món.

El 2018, Anexia va bloquejar amb èxit un atac d’amplificació de memòries que en aquell moment es considerava el més gran registrat mai a un proveïdor austríac. “L’objectiu de l’atac era un conegut proveïdor de serveis internacionals i client durant molt de temps dels nostres serveis integrals”, va dir en aquell moment el fundador i conseller delegat Anexia, Alexander Windbichler. “L’atac va durar 13 minuts i va ser bloquejat amb èxit gràcies als nostres especialistes en defensa de la cibernètica i a la nostra infraestructura Backbone Europe”.

A més dels serveis d’allotjament gestionats personalitzables i segurs, Anexia és coneguda pel desenvolupament de programes individualitzats i aplicacions mòbils. Dissenyades per ajudar els clients a separar-se de la competència, les solucions de desenvolupament de l’empresa tenen com a resultat programari i aplicacions a mida dissenyats per a qualsevol plataforma. Per garantir un procés de desenvolupament suau, aquest servei inclou una guia de l’equip de gestió de projectes de l’empresa, que treballa juntament amb els desenvolupadors d’aplicacions mòbils per orientar els clients en la concepció, implementació i manteniment..

Lena Marder, màrqueting GVG del Grup Rewe, va oferir als serveis de desenvolupament de Anexia una revisió brillant. “Originalment vam encarregar a Anexia que programés la nostra aplicació de servei de lliurament de begudes bàsiques per a iPhone i Android”, va dir. “El disseny, els gràfics i la implementació tècnica van funcionar de meravella i vam obtenir un producte excel·lent. A causa de la fabulosa col·laboració, vam estar contents de posar el desenvolupament de les altres aplicacions en mans dels experts d’Anaxia. “

Els gegants tècnics d’assistència pràctica no poden

Els patrons de la indústria com AWS, Azure i Google Cloud poden tenir una fortalesa en el mercat d’allotjament general, però Adam va dir que hi ha algunes coses que aquests proveïdors de núvol no poden oferir..

“Quan els clients trien Anexia, és perquè tenim una cosa única que els grans jugadors no poden proporcionar fàcilment, com ara l’assistència directa en la creació d’infraestructures de núvols”, va dir. “Moltes empreses no disposen dels coneixements interns per construir infraestructures sofisticades al núvol d’una altra persona sense suport i és per això que el nostre equip d’assistència ofereix aquest servei.”

El personal de suport d’Anexia

L’equip de suport basat en Àustria a Anexia proporciona experiència pràctica.

A més de la necessitat del client, Adam va dir que el procés de desenvolupament continuat d’Anaxia està molt relacionat amb la demanda del mercat. “Estem construint totes les ubicacions per acollir més clients de manera que respongui a les necessitats del mercat, inclòs el fet de pujar a la venda en una plataforma digital.”

És a dir, Anexia té previst permetre als clients comprar serveis en línia sense haver de treballar directament amb l’empresa mitjançant un procés manual. Quan es llanci a les funcions, es denominarà càlcul i emmagatzematge dinàmic. Adam va dir que aquestes funcions es desenvolupen com a resposta directa a la demanda dels clients en un món digital.

“Fa quatre anys, no teníem cap capacitat automatitzada; la gent ens parlaria per telèfon, ens diria què volen i podríem planificar una comanda de servei ”, va dir. “Aquest món es separa de solucions realment personalitzades.”

Ara disponible: Capacitats d’emmagatzematge d’arxivística

Pel que fa al nou producte, Adam va dir que Anexia recentment va començar a oferir funcions d’emmagatzematge d’arxiu que inclouen l’etiquetatge de meta i la codificació d’esborrar.

“Es tracta d’un producte realment emocionant, especialment per a la indústria dels mitjans, que necessita arxivar molt contingut en un lloc singular”, va dir. “Ells només poden pujar al sistema i automàticament es crearan còpies de contingut a diferents llocs del món. La capacitat de seguretat és fantàstica, ja que qualsevol d’aquests llocs pot disminuir sense perdre dades. “

A mesura que el mercat esdevé cada cop més competitiu, Adam va dir que solucions com aquestes ajudaran a Anexia a destacar en un mar de proveïdors de hosting.

“Hem de ser capaços d’oferir serveis prou semblants als hiperscalers massius, però crear solucions úniques per als nostres clients”, va dir. “Com ho miro, sempre serà necessari haver-hi alguna cosa personalitzada al mercat.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map