El poder de Linux en un paquet fàcil d’utilitzar: Zorin OS aporta seguretat, privadesa i personalització a l’abast per a una base més àmplia de consumidors

TL; DR: Zorin OS, un sistema operatiu intuïtiu i de codi obert per als novells de Linux, va ser dissenyat amb un focus de simplicitat i familiaritat. La potent alternativa a Microsoft Windows i macOS està destinada a millorar la velocitat, augmentar el poder i millorar la seguretat. Amb la introducció de Zorin OS 15 i els plans per a una major expansió, la companyia continua la seva missió per introduir nous usuaris al sistema informàtic basat en Linux el més perfectament possible..


Mireu-ne de prop i veureu que la història del sistema operatiu Zorin és essencialment una història que es va convertir en una edat nova dins de la nova era de la nostra tecnologia. Comença a l’estiu del 2008, quan els germans petits Artyom i Kyrill Zorin estaven jugant amb Linux – tal com de vegades fan els adolescents inquiets.

“Quan vam conèixer Ubuntu 7.10, vam pensar que era increïble, sobretot en comparació amb els sistemes operatius oferts per Windows i Mac”, va dir Artyom. “Era més personalitzable, feia que l’equip funcionés més ràpid, era flexible i no tenia virus”.

Logotip de Zorin OS

Com les rodes d’entrenament per a Linux: el sistema operatiu Zorin està dissenyat per ajudar els usuaris a la transició cap a un sistema informàtic robust basat en Linux.

Els germans de només 12 i 14 anys aleshores es van quedar impressionats perquè la gent no aprofités el sistema operatiu fins que la van presentar al seu pare. “Ens vam adonar a l’instant que no era fàcil d’utilitzar per a persones noves i sense experiència”, va dir Artyom.

Malgrat les seves edats joves i una absència completa d’habilitats en el desenvolupament, els germans es van inspirar en l’experiència d’obertura d’ulls i van decidir assumir el repte que ens planteja. Així doncs, com a part d’un projecte de ciència escolar, van començar a desenvolupar un sistema operatiu basat en Linux fàcil d’utilitzar alhora que s’ensenyaven programant alhora.

Artyom i Kyrill aviat van rebre premis a la fira de ciències, però el seu viatge no va quedar gaire acabat. Finalment, després de mesos de desenvolupament posterior, la parella va enviar oficialment Zorin OS 1.0 l’1 de juliol de 2009. “Va créixer ràpidament des d’allà”, va dir Artyom.

Avui, una dècada més tard, l’internet intuïtiva de codi obert a Windows i macOS aporta el poder de Linux a usuaris de tots els nivells d’habilitats. Si es concentra la simplicitat i la familiaritat, Zorin OS permet a infinitat de persones accedir a una experiència informàtica més ràpida, potent i altament segura. Ara, amb els plans per a una major expansió i el llançament de Zorin OS 15, la companyia continua introduint nous usuaris al sistema basat en Linux.

Una solució intuïtiva de codi obert

Al novembre de 2017, menys d’un any després del seu llançament, Zorin OS 12 s’havia descarregat més d’un milió de vegades i el 60% d’aquestes descàrregues provenien d’usuaris de Windows i Mac. Artyom ho atribueix parcialment a les eines fàcils d’utilitzar de l’empresa i a un enfocament centrat en el client.

“Hem dissenyat Zorin OS per tenir una combinació perfecta de potència i usabilitat per a tots”, va dir. “El sistema operatiu Zorin va ser creat el més fàcil possible, de manera que no caldrà aprendre res per començar gràcies a la seva interfície d’usuari familiar.”

Zorin OS en dos dispositius

El sistema operatiu fa que l’ordinador o el portàtil siguin ràpids, potents i segurs.

Artyom va dir que la companyia es va enfrontar a desafiaments inicials per fer el projecte més atractiu per al mercat, especialment pel que fa a l’accés a les aplicacions. “A molta gent li va agradar molt els nostres sistemes, però van preocupar-se de separar-se del tot com Windows, simplement perquè no podrien executar totes les seves aplicacions al sistema operatiu Zorin”, va dir..

Però el canvi cap a les aplicacions allotjades al núvol durant els últims 10 anys ha ajudat a canviar-ho. “Els desenvolupadors web moderns volen que les seves aplicacions funcionin en plataformes importants, així com telèfons intel·ligents, tauletes i altres dispositius”, va dir Artyom. “Però requeriria molta feina per crear aplicacions natives per a cadascuna de les concretament, així que han començat a utilitzar el navegador web com a interfície”.

Segons Artyom, aquest canvi de la indústria ha facilitat molt a les persones que utilitzen plataformes tradicionals fer el salt a les alternatives.

Aplicacions integrades i una interfície d’usuari familiar

El sistema operatiu Zorin està precarregat amb un conjunt complet d’aplicacions professionals potents dissenyades per permetre als usuaris navegar, treballar, jugar i abordar tot el que hi ha. Per descomptat, el programari inclou una suite completa d’oficines, programari professional d’edició de fotografies i eines de tallafoc integrades.

A més d’una àmplia gamma d’aplicacions, l’entorn d’escriptori Zorin fa que els usuaris se sentin com a casa dins del nou sistema operatiu, permetent-los canviar l’escriptori per semblar pantalles familiars en sistemes operatius Windows, macOS i Linux. En termes d’accessibilitat, el sistema operatiu Zorin també ha estat traduït a més de 50 idiomes i es carrega prèviament amb tecnologies d’assistència. Aquestes addicions posen una potent experiència informàtica a l’abast d’una major quantitat d’usuaris alhora que permeten una transició perfecta i sense frustracions.

Aplicacions per al sistema operatiu Zorin

El sistema operatiu Zorin està carregat amb diverses aplicacions per a ús empresarial, educatiu i personal.

La companyia ofereix diferents versions del sistema operatiu Zorin en què varien les aplicacions agrupades. Els plans comencen amb el Zorin OS Core, que inclou les funcions essencials que necessiteu per navegar per la web, treballar en documents d’oficina o xerrar amb amics..

Zorin OS Ultimate, per la seva banda, inclou tot el pla de negocis més de 20 jocs, fons de pantalla de vídeo, aplicacions addicionals de negocis i suports, dissenys d’escriptori afegits i accés a l’assistència directa de l’equip d’atenció al client amb coneixement de Zorin. Altres plans, com Zorin OS Education i Zorin OS Lite, també estan disponibles per a casos d’ús específics.

Tecnologia ràpida, fiable, versàtil i segura

Quan es tracta d’un desenvolupament continuat, l’experiència dels usuaris novells està molt informada pel procés de presa de decisions de l’equip de Zorin OS. “Si hi ha funcions que els nostres usuaris suggereixen que serien realment avantatjoses per al nou usuari, normalment les posem al nostre full de ruta”, va dir Artyom. “En general, ens preguntem si la nova funció és útil i fàcil d’utilitzar abans de plantejar-nos afegir alguna cosa nova.”

En última instància, l’objectiu principal de l’empresa és fer Linux senzill per a usuaris com Artyom i el pare de Kyrill, que es beneficiarien de la rapidesa, la seguretat i la flexibilitat del sistema operatiu de codi obert, però potser no se sentin còmodes amb una dura transició..

“Apuntem a la simplicitat a cada pas del camí”, va dir Artyom. “Així doncs, examinem com la gent s’introdueix al sistema operatiu, on són els avantatges, com instal·len el sistema operatiu, etc. – en lloc d’atractar a entusiastes i enginyers”.

És també per això que el sistema fa que sigui senzill l’ús de Wine i PlayOnLinux, permetent als usuaris executar programes i jocs d’ordinador de Windows amb els que acostumaven a fer el sistema operatiu Zorin. Si busqueu més solucions, visiteu la botiga de programari del sistema operatiu Zorin per obtenir aplicacions i jocs addicionals.

“Algunes aplicacions que a la gent els agrada només estan disponibles per a Windows, la qual cosa ens va inspirar a donar suport actiu a les aplicacions de Windows mitjançant Wine”, va dir Artyom. “Incloem constantment la nova versió de Wine al nostre dipòsit per garantir la compatibilitat.”

Presentació de Zorin OS 15, Now in Beta

Després d’un llarg cicle de desenvolupament, la companyia va introduir recentment la següent gran versió del sistema operatiu, Zorin OS 15, a Beta. Amb aquest llançament, la companyia continua apostant per garantir una experiència intuïtiva dels usuaris des del principi fins al final.

“Fins ara hem rebut molt bons comentaris de la Beta”, va dir Artyom.

Zorin OS 15 comptarà amb potents eines per a sincronitzar i transicionar entre dispositius, optimitzacions de rendiment, un tema d’escriptori més acollidor, incloent modes de llum i foscor, una interfície dissenyada específicament per a pantalles tàctils, redissenyades aplicacions de LibreOffice, suport d’emoji en color i diverses millores addicionals..

Per a Artyom i Kyrill, que encara gestionen el negoci, Zorin OS 15 és un resultat directe del que la parella ha estat treballant per crear durant més d’una dècada: un sistema operatiu que realment posa el poder de Linux a l’abast dels usuaris no tècnics mitjançant disseny fàcil d’utilitzar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me