El cofundador Dmitri Leonov parla de SaneBox, aconseguint que “Inbox Zero” sigui possible i nous partenariats amb amfitrions per a empreses beneficiàries

TL; DR: Racionalitzar la vostra safata d’entrada cap a una zona lliure d’estrès és un objectiu assolible amb SaneBox, un servei de gestió de correu electrònic que s’integra perfectament amb diverses plataformes, incloses Gmail, Yahoo !, Outlook, Apple iCloud i Office 365, entre moltes altres. Al utilitzar algoritmes que responguin a les necessitats de cada usuari, SaneBox adopta un enfocament senzill i senzill per organitzar la vostra safata d’entrada de qualsevol manera que funcioni millor. Amb el “SaneBots” de SaneBox a la feina, els usuaris poden abandonar les hores un cop dedicades a ordenar, barrejar i filtrar el correu brossa i concentrar-se a respondre als missatges que més importen..


Quan SaneBox va entrar al mercat el 2011, el correu electrònic ja feia temps que es va establir com la forma de comunicació dominant tant per a empreses com per a particulars. I, tal com va dir el cofundador Dmitri Leonov, moltes persones es van trobar ofegant-se en els missatges.

“Una de les coses que vam notar és que algunes de les persones públiques més destacades (bloggers, empresaris i escriptors) havien començat a queixar-se del seu volum de correu electrònic”, va dir..

A mesura que el paisatge de la comunicació digital creix i evoluciona a tot el món, mantenir-se al costat de les bústies de sortida desbordades pot ser un factor estressor per a professionals, petites i mitjanes empreses i altres persones que reben serveis de correu electrònic diàriament. I molts estan d’acord que la incursió dels missatges diaris és suficient per conduir a una persona a la vora de “la bogeria per correu electrònic”.

I això és el que la plataforma de gestió de correu electrònic de SaneBox es va crear per evitar.

“Hem vist la sobrecàrrega de correu electrònic com una tendència”, va dir Dmitri. “Ens vam adonar que una solució per això era analitzar com interaccioneu amb la vostra safata d’entrada: què obriu majoritàriament, a què respongueu, i amb quina rapidesa respongueu i amb quina freqüència, per esbrinar què? vostè pensar és important. “

Per a aquells que reben diàries i fins i tot centenars de correus electrònics diàriament, el concepte de “Inbox Zero” pot semblar no menys mític que les utopies fictícies de Camelot, Arcàdia o Shangri-La. Però, amb SaneBox, pot ser una realitat.

Gestió de correu electrònic amb una funcionalitat segura i multiplataforma

Dmitri ens va dir que la facilitat d’ús i la seguretat són els eixos fonamentals de l’aproximació de SaneBox per a la gestió del correu electrònic. I una gran part de la simplificació de la implementació del servei és la integració perfecta amb plataformes populars, com ara Gmail, Outlook, Office 365, iPhone i Android.

“La característica general és que funciona en qualsevol lloc que facis el correu electrònic avui”, va dir. “No hi ha res per instal·lar localment i cap canvi en les eines de flux de treball.”

Pel que fa a la seguretat i la privadesa, SaneBox només examina les capçaleres de correu electrònic, mai no envaeixen el cos de missatges, per determinar quines haurien de prioritzar i organitza la resta en carpetes on es podran llegir més endavant..

“El correu electrònic sempre es manté al vostre servidor de correu i, per tant, tot el que SaneBox realment fa és mirar capçaleres i demanar al servidor que mogui coses poc importants en una carpeta independent i que tingui les coses importants a la safata d’entrada”, va dir Dmitri. “Per la naturalesa d’aquesta arquitectura, treballem literalment amb qualsevol proveïdor de correu electrònic, qualsevol client i qualsevol dispositiu, perquè bàsicament tot és només una carpeta del vostre correu electrònic.”

La majoria dels serveis autoritzen SaneBox sense contrasenya, mentre que alguns, com l’i iCloud d’Apple, creen una contrasenya única només per a SaneBox com un nivell afegit de seguretat..

Una solució totalment personalitzable creada per treballar específicament per a vostè

Dmitri va dir que l’equip de SaneBox es compromet a dirigir-se a la base d’usuaris per determinar quines funcions funcionen bé i quins poden ser útils per afegir a la caixa d’eines.

“Escoltem els comentaris dels clients per gairebé tot”, va dir. “Fem proves de l’usuari i, sens dubte, ens fixem en el que ens arriba dels nostres clients. Intentem no construir coses que volem construir, sinó realment allò que els nostres clients volen que construïm ”.

Mitjançant algoritmes raonables, SaneBots és entrenat pels hàbits de correu electrònic de cada usuari per treballar en un marc de priorització dels missatges. Com a resultat, els usuaris només veuen diàriament els correus electrònics més importants a la safata d’entrada, mentre que els missatges no urgents es deleguen a una carpeta SaneLater.

El SaneDigest proporciona un resum diari, horari o personalitzat de missatges sense llegir amb els quals els usuaris poden interactuar per ensenyar a SaneBots quins correus electrònics són més importants..

SaneBox també inclou una carpeta SaneNews específicament per a butlletins de notícies i articles de llista de correu, així com SaneBlackHole, que recull tots els articles de la safata d’entrada actuals i futurs dels remitents que preferiu que no torni a escoltar i, finalment, els envia a la paperera. solució més ràpida i fàcil que donar-se de baixa. La carpeta SaneNoReplies conté còpies de correus electrònics enviats fins que els usuaris rebin una resposta de cada destinatari.

SaneBots supervisa les carpetes de correu brossa dels usuaris, cercant qualsevol element que pugui haver estat filtrat com a correu brossa i enviant-los a la carpeta SaneNotSpam. SaneBox garanteix que aquests articles s’inclouen al Resum diari dels usuaris.

“Ningú no ho fa realment per a cap plataforma”, va dir Dmitri. “Dos mesos després d’haver entrat en beta el 2011, Gmail va llançar Priority Inbox, que és la seva versió del filtratge de correu electrònic. En aquell moment, teníem uns 100 usuaris en beta. “

Dmitri va dir que la meitat dels usuaris de SaneBox van marxar quan Gmail va llançar la seva solució de gestió. Però no hi van estar gaire temps.

“Molt aviat, la majoria van tornar perquè van trobar, i encara avui veiem, que els algorismes de Gmail no són tan personalitzats”, va dir. “Sembla que adopten un enfocament global, mentre que ens fixem la seva comportament individual ”.

Noves associacions amb amfitrions proporcionen valor afegit a les empreses

La llista de socis i empreses que confien en SaneBox amb la gestió de correu electrònic parla de l’eficàcia del seu servei. Professionals d’eBay, Groupon, HootSuite, LinkedIn i TechCrunch, entre moltes altres empreses, juguen per l’increment de l’eficiència que ofereix SaneBox..

Dmitri ens va dir que SaneBox ara s’associa amb els proveïdors d’allotjament que aporten valor als paquets d’allotjament web i nivells de servei..

“Una de les coses que em va saltar és que per a qualsevol que treballi realment en l’espai d’allotjament i al voltant del correu electrònic, hi ha tres categories preocupants: migració de correu electrònic, seguretat i arxiu de correu electrònic”, va dir. “Però els amfitrions no han ofert realment la gestió de correu electrònic com a part dels seus plans”.

Després de tornar de la recent conferència Cloud Fest a Europa, Dmitri es va adonar que els amfitrions eren molt receptius al tipus de valor afegit que un servei com SaneBox podria oferir a la seva oferta. Destacar-se en el ple mercat d’allotjament on la majoria de proveïdors ofereixen serveis similars és un ordre alt. Però SaneBox ajuda a facilitar la diferenciació dels amfitrions.

“El tipus d’entusiasme que vam veure va ser sorprenent, però realment emotiu”, va dir. “SaneBox està realment resolent un problema. Les persones que van venir a parlar i ens van veure com podem ajudar els seus clients i afegir molts ingressos incrementals a les seves línies de fons. “

Dmitri va assenyalar que l’objectiu de SaneBox en l’espai d’allotjament és permetre als socis lliurar els propietaris de llocs i les empreses en línia poden aprofitar per agilitzar la seva eficiència operativa.

“No només substituïm alguna cosa que ja té tot l’amfitrió, com ara l’arxivatge i la seguretat, sinó que oferim l’oportunitat d’obtenir més diners de la cartera dels seus clients”, va dir..

Una cultura d’empresa que entengui la importància de la comunicació

SaneBox va sorgir com a concepte el 2010, un moment en què els models de negoci populars s’acostaven a la cúspide d’una nova era en la globalització. Avui, la companyia lidera el camí per definir la cultura empresarial remota i creu fermament que pràctiques de comunicació pensades estan en l’arrel de l’èxit de la col·laboració.

“L’equip d’enginyeria principal que va crear el producte treballava junts abans i es van allunyar per estar més a prop de les seves famílies. Realment vam abraçar la cultura del treball remot des del principi “, va dir Dmitri. “Fa set anys, treballar a distància era molt mirat, però avui dia hi ha més empreses obertes, especialment les empreses d’enginyeria. Als enginyers els agrada poder despertar-se i caminar 10 metres fins al seu escriptori i poder recollir els seus fills després de l’escola. És molt útil ”.

Tot i que SaneBots es dedica a treballar mantenint les seves bústies d’entrada, els professionals ocupats tenen ara el temps de concentrar-se realment en les persones, els socis i els missatges que més importen. Gràcies a SaneBox, les bústies de entrada poden ser un espai de comunicacions tranquil.

“Hi ha alguna cosa que passa en el moment que us registreu i, de sobte, la vostra safata d’entrada era de 5.000 i ara és igual a 50”, va dir Dmitri. “Només veieu com està tot el soroll al seu lloc i podeu eliminar-lo tot a granel, conservar-lo o fer tot el que vulgueu. Hi ha una mena de cosa emocional que passa quan se sent realment lleuger. És difícil descriure el tipus de felicitat que experimenteu. “

Si esteu interessats en funcionar amb la gestió de correu electrònic de SaneBox, els lectors d’HostingAdvice poden gaudir d’un descompte de 15 dòlars fent clic aquí.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me