Compuware: basant-se en un llegat de quatre dècades que permet potenciar els avantatges informàtics per gestionar aplicacions, dades i plataformes mainframe amb agilitat i eficiència

TL; DR: Compuware va obrir les portes fa més de 40 anys quan va començar a alimentar el mainframe d’IBM amb el programari de productivitat de desenvolupadors. Gairebé mig segle més tard, l’empresa se situa com a líder en l’espai de programari de mainframe, construint solucions innovadores de desenvolupament d’aplicacions i operacions per a organitzacions a nivell empresarial del món. Fa poc ens hem assentat amb Sam Knutson, VP de Product Management, que ens ha explicat com Compuware aprofita Agile DevOps per equipar les empreses d’avui amb les eines de gestió d’aplicacions i visualització de dades que els seus equips informàtics han de tenir èxit..


Els ordinadors mainframe són utilitzats principalment per grans empreses i organitzacions per processar dades i executar aplicacions crítiques. Aquests sistemes especialment potents són capaços d’executar diversos sistemes operatius alhora a través d’una varietat de tècniques de virtualització i estan dissenyats amb capacitats d’intercanvi en calent i funcions de redundància per garantir un funcionament constant. A diferència dels supercomputadors, però, els fotogrames principals s’utilitzen principalment en el processament de transaccions en lloc de projectes d’enginyeria a gran escala.

Com que els fotogrames principals alimenten algunes de les organitzacions més grans del món, la seva seguretat és vital: només un mainframe reduït pot tenir un fort impacte en les operacions empresarials globals. I, per a Compuware, VP de Gestió de productes, Sam Knutson, les organitzacions comprenen i agraeixen el paper crític que juga el mainframe en convertir les idees que importen en lliurables que marquin la diferència en una era digital intensament competitiva es troba entre les seves directives principals..

“El major repte que havíem de superar era l’apatia”, va dir. “La naturalesa humana és esperar que altres persones canviïn més del que espera que canviï”.

La capçalera de Sam Knutson i el logotip de Compuware

Sam Knutson, de Compuware, va dir que l’educació dels clients sobre la importància de la seguretat i el rendiment del mainframe és crucial.

Sam i l’equip de Compuware anomenen aquest “virus de l’apatia” i constaten que és molt més amenaçador del que molts se n’adonen. Si el programari mainframe no pot anticipar-se a les amenaces futures prou ràpidament, els esforços de mitigació poden arribar a ser massa poc, massa tard. A part d’això, la manca d’innovació comporta que les empreses siguin deixades a la pols de la competència.

“La civilització moderna funciona en el mainframe; si tots els fotogrames acabessin de parar, tot el que hi ha al seu voltant deixaria de funcionar”, va dir Sam. “No podríeu utilitzar la targeta de crèdit ni pujar en un avió ni creuar la frontera.”

Si la majoria de clients ja no transporten diners en efectiu, aquestes desacceleracions són molt més que un inconvenient per a les empreses, incapaços de processar transaccions electròniques amb trames generals reduïdes, les empreses perdrien una quantitat reduïda de vendes i molts simplement s’acabaran de completar..

Una rica història de la innovació informàtica 40 anys més en la fabricació

Fundada el 1973, Compuware té una llarga història de proporcionar al món programes de qualitat. Des del començament, Compuware ha llançat programari capaç de detectar i corregir errors i gestionar dades en aplicacions de mainframe.

A diferència dels programes antivirus, aquest programari podria abordar problemes que es troben al codi original d’una empresa que pot fer que sigui propens al fracàs o deixar-lo obert a amenaces externes. Molts anys i moltes adquisicions després, l’equip de Compuware va assumir un nou repte.

Foto de dos homes parlant a prop d'un fotograma

Des de 1973, Compuware està donant poder a les empreses per executar de manera més eficient les seves aplicacions crítiques a la seva missió.

“El mercat del mainframe s’ha calmat fins al punt que no veieu una innovació regular com podríeu esperar en qualsevol altre mercat de programari”, va dir Sam. “Vam veure que hi havia l’oportunitat de fer alguna cosa totalment diferent: revitalitzar tot el mercat del mainframe”.

El compositor va ser reiniciat el 2014 per la companyia de capital privat Thoma Bravo com una empresa de programari exclusivament centrada en mainframe i, des de llavors, ha ajudat a alimentar algunes de les aplicacions més importants del món.

“Una de les coses que vam fer des de la revitalització de l’empresa va ser realment abraçar el disseny impulsat pel client i celebrar consells de clients estratègics per a un compromís amb els clients molt més profund”, va dir Sam.

Fomentar la gestió de productes dirigida pel client mitjançant la col·laboració

Malgrat la seva dilatada història, Compuware va decidir adoptar una mentalitat d’inici després de l’adquisició, dedicant-se únicament a la innovació mainframe. Com a resultat, la companyia va passar d’un desenvolupament de la cascada a una metodologia de desenvolupament àgil.

L’enfocament tradicional per al desenvolupament de programari, Cascada, és lineal i flueix en una direcció, des de la concepció fins al manteniment. Seguint aquest mètode, el programari pot trigar anys a ser lliurat als clients. Al contrari, el model Agile permet un desenvolupament més ràpid i una major facilitat d’ús mitjançant un enfocament no seqüencial, basat en equips.

“Aquesta cultura va ser el lloc de cultiu de Àgil, on la gent necessitava fer un desenvolupament iteratiu petit i petit”, va dir Sam. “També estava molt orientat al client.”

Foto de persones que col·laboren al voltant d’ordinadors

Compuware utilitza un enfocament àgil DevOps, que fomenta la col·laboració durant tot el procés de desenvolupament.

Un enfocament àgil va permetre una major flexibilitat i oportunitats de col·laboració per a Compuware, ja que el desenvolupament àgil s’aconsegueix mitjançant una sèrie de sprints en els quals l’equip ha de treballar conjuntament per completar determinades fites en el temps previst..

Com el seu nom indica, el desenvolupament àgil normalment transcorre més ràpidament que la cascada. Un altre aspecte d’Agile és que es basa molt en la participació dels clients, cada usuari final que revisarà cada pas al costat de l’equip de desenvolupament..

“Fins i tot hem canviat l’espai d’oficina perquè fos obert i col·laboratiu”, va dir Sam. “Ens hem centrat realment a fer-nos el que pensàvem que els nostres clients necessitarien.”

Una completa suite de visualització per rastrejar i mantenir les inversions

Entre les ofertes més populars de Compuware es troba Topaz, un conjunt complet d’eines de desenvolupament de mainframe que admeten la propera generació de desenvolupadors de mainframe. Topaz permet als desenvolupadors protegir i avançar els anys de propietat intel·lectual de les aplicacions de la seva empresa.

“Volíem presentar a la taula noves eines i tècniques que generalment no havien estat disponibles per als desenvolupadors de mainframe”, va dir Sam. “Des de gener de 2015 hem aplicat la nostra visualització de diverses maneres en els nostres productes.”

Aquestes eines de visualització faciliten que els desenvolupadors de tots els nivells d’expertesa entenguin aplicacions complexes i relacions de dades.

La suite de productes Topaz inclou eines de visualització per a l’anàlisi de programes, proves, dades empresarials, rendiment de Java i molt més. Topaz utilitza un IDE basat en Eclipse i proporciona elements bàsics per al desenvolupament de quaderns i un accés central i fàcil a les altres eines de Topaz..

Topaz per a l’anàlisi de programes, les dades empresarials, les proves i el rendiment Java proporciona informació fàcil sobre el comportament del programa, les relacions de dades i l’ús de la CPU i la memòria.

“Una de les funcions més interessants és Runtime Visualizer, que forma part de la nostra funció d’anàlisi de programes, que permet que la gent pugui veure visualment les seves aplicacions en execució”, va dir Sam. “Amb això, podríeu obtenir visions que és gairebé impossible de determinar només si es fixaven dades tabulars estàtiques.”

Per al desenvolupament, a part de Topaz, Compuware ofereix diverses eines útils per a DevOps, inclòs ISPW per gestionar i desplegar codi font i Auditoria d’aplicacions per reforçar la seguretat i el compliment en línia del mainframe. Hiperstation permet fer proves funcionals automàtiques del rendiment, mentre que Xpediter serveix com a eina de depuració completa que permet als desenvolupadors controlar línia per línia d’execució del codi font..

Des del punt de vista de les operacions, Abend-AID i Strobe ajuden a identificar i resoldre les ineficiències de rendiment i les falles en les aplicacions de mainframe. Cada eina ofereix dades visuals en forma de gràfics i gràfics per fer més evidents les oportunitats de millora.

La Missió: Integrar el Mainframe

Compuware és missió d’habilitar a les empreses per aprofitar plenament les seves inversions en mainframe i, com va dir Sam, no es va conformar mai amb “prou bé”. Reconeixent la importància de la utilitat del programari de mainframe, Compuware anima els clients a adoptar la col·laboració i la presa de decisions per part del client. En aquest sentit, Compuware ajuda a perfeccionar l’experiència d’usuari tant per a desenvolupadors com per a usuaris finals amb una inversió continuada en Agile DevOps.

“Crec que DevOps continuarà transformant realment la forma en què opera les empreses IT”, va dir Sam. “Perfeccionant l’experiència d’un client, la persona que hi ha al davant del producte té un dia encantador i obté un rendiment i una qualitat excel·lents. Continuarem obsessionant-nos en fer que el mainframe sigui un ciutadà de primera classe a DevOps, així que continuarem invertint en API i fent que la plataforma sigui fàcil d’utilitzar per integrar els fotogrames principals. “

Compuware continua liderant el camí cap a que els fotogrames principals siguin més fiables, segurs i fàcils d’utilitzar. Els fotogrames principals són la columna vertebral de les transaccions empresarials, el processament de totes les dades de targeta de crèdit i l’exploració de codi de barres. Per tant, la seva fiabilitat continuada depèn de les empreses que utilitzin al màxim les pràctiques de DevOps de mainframe.

“Heu de fer la vostra mainframe àgil per lliurar més ràpidament productes millors que en última instància importen per als clients”, va dir Sam. “Sabem. Ho hem fet. És més que factible. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me