Com Dell EMC ajuda els minoristes a realitzar el valor de les seves dades analitzant-les per predir els resultats empresarials i millorar el ROI

TL; DR: Els minoristes recopilen i emmagatzemen dades des de fa més de dues dècades, però molts encara no saben com obtenir informació sobre aquest tema. A mesura que les empreses avancen cap a la transformació digital, Dell EMC està mostrant a les empreses com crear dades en el seu futur pensant en com es poden utilitzar per augmentar el ROI. A partir dels casos d’ús, es pot posar una informació diversa de diferents formes en un llac de dades i utilitzar-la per resoldre problemes a gran escala de manera eficient. I Dell EMC va més enllà de donar només respostes, permetent a les empreses aprendre lliçons de les seves dades valuoses i projectar els resultats futurs.


El comerç minorista va ser una de les primeres indústries que va abastar el potencial de les dades per generar ingressos i algunes empreses, com Walmart, van començar a establir centres de dades a principis dels anys 90. Però simplement perquè una empresa recopili dades de clients no significa que tingui la possibilitat d’utilitzar-la de manera eficient per obtenir ingressos.

Amb el pas dels anys, molts executius van perdre la confiança en les dades del tot perquè van acabar amb diferents versions de les mateixes dades que es van arreglar en diverses bases de dades, xarxes i marts de dades. Fins i tot avui en dia, algunes empreses tenen dècades de dades de fidelització dels clients que només queden asseguts als servidors, no utilitzats.

Foto de Bill Schmarzo, CTO a Dell EMC

Bill Schmarzo, CTO de Dell EMC, també és conegut com el “degà de Big Data”.

Bill Schmarzo, cap de tecnologia de Dell EMC Services, diu que forma part d’un problema molt més gran: les empreses no han desenvolupat estratègies per actuar sobre totes les dades que han acumulat.

“Molts comerciants venen captant dades de fidelització dels clients durant 20 anys”, ens va dir Bill, conegut com el “Degà de Big Data”. “La meva botiga de queviures local té dades sobre tot el que he comprat des que em vaig inscriure a la meva targeta de fidelitat, i el millor que poden fer és enviar-me un mailer genèric.”

Però va més enllà dels missatgers. Moltes vegades els correus electrònics contenen les mateixes ofertes genèriques per a productes que sovint no poden faltar quan les empreses han de tenir informació més que suficient sobre un client per saber exactament el que vol. Massa sovint, un comerciant no està preparat adequadament per utilitzar les seves dades per fer recomanacions predictives.

Dell EMC té la missió de posar-hi remei proporcionant la tecnologia i els recursos (emmagatzematge, arquitectura IoT, desenvolupament d’aplicacions, ciències de dades i seguretat, entre altres serveis) per ajudar els minoristes a obtenir valor a partir de les dades que recopilen..

Per assegurar-se que la informació no es deixa asseure al marge, Dell EMC comença ajudant les empreses a comprendre el millor enfocament de les analítiques. Perquè, en molts casos, les empreses no se centren en els aspectes més crítics de la transformació digital.

Dell EMC ajuda a definir la transformació digital per a les empreses

El repte que tenen moltes organitzacions és saber què comporta la transformació digital, de manera que sovint se centren en aspectes menors d’anar a la digital, com traslladar dades al núvol o desenvolupar aplicacions mòbils. Una estratègia més holística comença amb una organització que entengui realment què significa experimentar una transformació digital.

Bill ha elaborat una definició que ha ajudat moltes empreses a fer un pas enrere i a identificar tots els components abans d’immergir-se en un mateix projecte..

“La transformació digital és l’aplicació de capacitats digitals a processos, productes i actius amb l’objectiu de millorar l’eficiència, afegir valor del client, mitigar riscos i descobrir noves oportunitats de monetització”, ens va dir..

La definició de Bill demostra que una empresa ha de començar per saber què vol millorar i treballar per tornar a la tecnologia, no només adquirir tecnologia i, a continuació, trobar problemes que pot resoldre. I un dels actius més valuosos que pot millorar una empresa mitjançant tecnologies digitals són les seves dades.

“La transformació digital és l’aplicació de capacitats digitals a processos, productes i actius amb l’objectiu de millorar l’eficiència, afegir valor del client, mitigar riscos i descobrir noves oportunitats de monetització.” – Bill Schmarzo, cap de tecnologia de Dell EMC

“La informació sobre els vostres clients, els vostres productes i el vostre funcionament són vitals”, ens va dir Bill. “Vull saber el màxim de consumidors possible: les seves tendències, inclinacions, comportaments, interessos, per poder servir-los millor.”

Utilitzant aquestes dades com a punt de partida, Dell EMC pot ajudar a una empresa a centrar-se exactament en quins problemes volen resoldre amb ella i quines altres dades es poden aportar perquè el resultat sigui encara més clar..

Els minoristes prediuen accions i tendències dels consumidors mitjançant Analytics

Dell EMC primer ajuda a una empresa a identificar un problema a resoldre. En centrar-nos en un cas a la vegada, la solució és més directa. Dell EMC ajuda a les empreses a descobrir aquestes solucions –més enllà d’una resposta senzilla– a través del seu mòdul Analytics Insight.

Un cas d’ús és analitzar dades per fer recomanacions predictives als consumidors. Un altre cas d’ús que ens ha parlat Bill és quan la contracció a causa d’un autocontrol (o d’altres factors) té un impacte important en la línia de fons d’un minorista. Dell EMC pot configurar informes sòlids al voltant d’aquest dilema específic utilitzant cada tros de dades rellevants disponibles.

Gràfic de maduresa del model de negoci Big Data

Quan un minorista comença el camí cap a la transformació digital, primer cal analitzar els processos comercials clau.

“Ajudem els propietaris d’empreses a no respondre només preguntes sobre el que va passar. – Quins productes estan sotmesos a més contracció? En quins mercats? A quina hora del dia? – Però també passem per un procés per predir què és probable que passi ”, ens va dir Bill. “Si puc començar a predir què és probable que passi, puc començar a prescriure accions”.

Això podria acostar productes de gran valor petit a un caixer o millorar la seguretat visible –afegint més personal– com a element dissuasiu que no pas a confiar només en les càmeres. La informació que s’analitza en l’anàlisi es converteix en la base d’aquests coneixements actuables, proporcionant a un negoci opcions clares per solucionar el problema.

Dell EMC també ajuda a les empreses a trobar les dades adequades per analitzar-les en la seva anàlisi, ja que com més rellevant sigui la informació d’entrada, més sortida sigui perceptiva..

“Amb l’ús de la informació de transaccions i la distribució de dades sobre la ubicació, el clima, l’economia local o els esdeveniments locals, totes aquestes fonts de dades permeten que les dades del POS es facin més exponencials”, va dir Bill. “Per aquestes decisions, no totes les dades són iguals. Així, doncs, hem d’incloure les dades adequades ”.

Dell EMC ajuda a trobar les dades rellevants de les perifèries i a portar-les al punt central, donant-li un paper important al costat de les dades transaccionals bàsiques. I situant-ho tot en un llac de dades, els comerciants estalvien temps i esforços en la cerca d’accions.

Les dades permeten que la informació en capes proporcioni més context

Un llac de dades – que es pot construir en un sistema d’emmagatzematge Dell EMC Isilon – és un dipòsit per a dades no estructurades, que pot originar-se a partir de molts sistemes diferents de diverses formes. Això vol dir que un llac de dades no requereix el mateix tipus d’organització que una base de dades o magatzem.

“Els llacs de dades no necessiten un esquema – ni cap nivell d’organització – que podria ser un projecte de sis a nou mesos per passar a un magatzem de dades perquè heu de crear esquemes per a cada cas d’ús i enllaçar-los tots”, Bill. explicat.

La ciència de dades es basa en comparar de forma reiterada la informació i tenir-la tota en un lloc fa que la feina sigui molt més eficient. Des del punt de vista del processament, els fitxers plans produïts per un llac de dades poden estalviar minuts – o fins i tot hores – cada vegada que es analitza informació, cosa que es suma ràpidament en el món de les analítiques.

“La ciència de dades és un fracàs ràpid, apreneu a un entorn més ràpid on no sabeu si un model és prou bo fins que s’hagi empès fins al punt de fracassar diverses vegades”, ens va dir Bill..

I, un cop incloses les dades en un llac de dades, es pot utilitzar en el mateix formulari per a futures iteracions d’anàlisi que un detallista vulgui dur a terme.

“El valor real ve en el fet que les dades només s’han d’entrar una vegada”, va dir Bill. “El marge de cost per factoritzar aquestes dades en qualsevol cas d’ús futur és zero. I quan un comerciant intenta impulsar el ROI mitjançant analítiques, això pot ser crític ”.

Les empreses poden convertir les existències de dades en ingressos realitzats

Quan el camí cap a la transformació digital no comença per dades, sovint pot ser més car i menys productiu. Però quan un comerciant veu les dades com un bé valuós, pot utilitzar-lo per desbloquejar un futur més rendible.

Alguns negocis sabien a principis dels anys noranta quines dades serien valuoses; simplement no sabien com utilitzar-les. Dell EMC ha ajudat a canviar això educant les empreses sobre les propietats i potencials del que ja han recollit.

“Les dades s’han anomenat el petroli nou, però les dades tenen característiques que cap altre actiu té; no es depreciaran ni s’esgoten”, ens va dir Bill. “Una millor analogia seria que les dades siguin com un canó únic de petroli que podeu utilitzar per alimentar un nombre infinit de vehicles i que no s’acabi mai. Tenint en compte aquesta perspectiva, l’impacte econòmic de les dades és impressionant. “

Si es fa un ús adequat, les dades poden indicar al minorista tot allò sobre serveis, preus, productes, promocions i com impulsar la participació del client. Dell EMC ajuda a les empreses a utilitzar dades per entendre els clients, productes i operacions tan bé que preveure el futur serà fàcil.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me