12 vegades WordPress va canviar el món: com la plataforma de codi obert va impulsar els moviments històrics globals històrics

TL; DR: Amb més del 30% dels llocs web actuals, gràcies a la llibertat de tecnologia de codi obert, WordPress és una de les plataformes més populars del món per construir, personalitzar i mantenir la presència en línia. Però la missió de WordPress va més enllà del desenvolupament web. L’equip i la vasta comunitat de col·laboradors que hi ha al darrere de la plataforma operen amb l’objectiu de democratitzar encara més l’edició web, fent que WordPress s’adapti especialment als activistes socials que busquen promoure les seves causes i inspirar la participació ciutadana. Des de Black Lives Matter fins a drets humans internacionals, WordPress ha posat les bases digitals a diversos moviments que canvien el món.


Quan pensem en programari de codi obert, em vénen al cap algunes coses. El més important és que el codi font sigui accessible per aprendre, modificar i fins i tot redistribuir. Pot ser utilitzat per gairebé qualsevol persona, per a gairebé qualsevol propòsit, i és gratuït.

Però aprofundeix una mica més, i trobaràs els principis que sustenten el moviment de codi obert (col·laboració, llibertat, transparència, accés universal) constitueixen una filosofia centrada en trencar barreres, formar noves comunitats i impulsar la innovació..

Collage d’imatges de llocs d’activisme social impulsats per WordPress

WordPress ha impulsat les petjades digitals d’alguns dels moviments socials moderns més importants.

Pocs a l’espai de codi obert han adoptat aquest esperit tan ferotge com la comunitat de WordPress. Amb la missió de democratitzar la publicació mitjançant la llibertat de codi obert, WordPress està ampliant l’accés a la web i proporcionant veu a milions d’usuaris de tot el món.

Per això WordPress es presta tan bé a l’activisme modern. Molts dels moviments socials actuals depenen de la plataforma gratuïta i fàcil d’utilitzar per cultivar una comunitat en línia, facilitar la comunicació, organitzar esdeveniments i recaptar fons. Com demostren aquests 12 casos, WordPress està ajudant els usuaris de tots els àmbits a canviar el món, un lloc web alhora.

1. Endossat i usat per un històric president dels Estats Units per a la democràcia campiona

Àmpliament considerat com el nostre primer president digital, Barack Obama ha entès des de fa temps el poder d’internet. Va aprofitar amb èxit les xarxes socials per formar connexions a la pista de la campanya i va participar en els debats de “Demana-me qualsevol cosa” de Reddit durant el primer mandat. Va ser el primer president que va entrar en directe a Facebook des de l’Oficina Oval i el primer que va enviar personalment un tuit. Avui, @BarackObama és el tercer compte més seguit a Twitter, superat només pels behemoths pop Katy Perry i Justin Bieber.

Captura de pantalla de la pàgina principal de The Obama Foundation

El lloc WordPress de la Fundació Obama ajuda a inspirar els líders de demà a fer la diferència.

Tenint en compte la seva competència tècnica, no és sorprenent que Obama també es convertís en el primer president a administrar el lloc web del seu centre presidencial mitjançant WordPress. La fundació Obama, creada el 2014 per “inspirar i capacitar la gent per canviar el seu món”, gaudeix d’una presència en línia creada per Blue State Digital mitjançant l’API REST WP REST de WordPress 4.7..

El lloc és net i sensible, amb un tema personalitzat construït mitjançant la base de front de Zurb com a marc frontal. Es basa en Typeform per recopilar comentaris de la ciutadania, que és vital per informar sobre els futurs esforços de la fundació. Gràcies a WordPress, els ciutadans del segle XXI tenen l’oportunitat de donar forma activa al futur de la Fundació Obama i, en definitiva, al món.

2. Potenciar els blocs revolucionaris durant la primavera àrab

L’activisme en línia va tenir un paper innegable a la Primavera Àrab, una onada de revoltes pro-democràcia que va començar amb la Revolució tunisiana el 2010 abans d’estendre’s a Líbia, Egipte, Marroc, Iemen, Síria i Bahrain. Enmig de disturbis, guerres civils i insurreccions, els països de l’Orient Mitjà i del nord d’Àfrica van intentar atacs violents contra els manifestants. Per a víctimes de la violència, es va trobar refugi als blocs i mitjans de comunicació social que solien organitzar, expressar la seva dissidència i difondre notícies.

Captura de pantalla del blog d’Ahmed Wafa Made! N L! Bya

El bloc d’Ahmed Wafa, Made! N L! Bya, narrava els esdeveniments derivats de la revolta a Líbia durant la primavera àrab.

Segons un article d’Al Jazeera del 2011, Ahmed Wafa va utilitzar el seu blog de WordPress, MADE! N L! BYA, per descriure les accions de les forces pro-Gaddafi a Misrata (la tercera ciutat més gran de Líbia) fins i tot abans que arribessin periodistes. També a Líbia, el blogger Ahmed Albokhari es va dirigir a WordPress per discutir temes controvertits en el seu blog apropiat, Taboo (tot i que no se sentia del tot segur que escriví sobre ells fins després de la revolució).

El blogger Ola Eliwat, l’autor de la Zona Canela, viu a Jordània, però viatja freqüentment a Tunísia com a reporter durant les revoltes del 2010. Segons Aljazeera, Ola creu que l’activisme en línia ha tingut un efecte “gran germà invers” sobre els líders polítics. “Ells saben ara que la gent mira”, va dir a la xarxa de notícies.

3. #NeverAgain – Sensibilitzar sobre l’ésser humà & Temes de drets civils

Des de promoure la lluita contra el genocidi fins a combatre l’amenaça de violència contra armes, la missió general de NeverAgain.com és difondre la consciència. Fundat el 2016, el grup utilitza WordPress per augmentar la visibilitat per a diverses causes, incloses la consciència del genocidi, els drets civils i el control de les armes, a través del poder de la història..

Originalment centrat en el genocidi, NeverAgain.com també dóna suport al moviment Never Again MSD iniciat pels estudiants de Parkland arran d’un dels trets escolars més devastadors d’Amèrica.

Captura de pantalla de NeverAgain.com

NeverAgain.com utilitza WordPress per difondre el seu suport de causes dels drets humans a una audiència global.

Segons NeverAgain.com, “El món encara corre el risc de revisar els horrors del passat. El més temible, el món corre el risc d’oblidar el passat. ” El creixent dipòsit d’històries del lloc sobre persones que han sobreviscut a genocidis i supervivents de trets escolars és només un pas per assegurar que mai succeeix.

4. Black Lives Matter: lluita per la justícia social als carrers & En línia

Abans que es convertís en la xarxa d’activistes globals que és avui, Black Lives Matter va aparèixer com a hashtag a les xarxes socials després de l’absolució de juliol de 2013 de George Zimmerman en el tiroteig fatal de Trayvon Martin.

En resposta al veredicte, l’activista i escriptora editorial Alicia Garza va publicar una entrada a Facebook recordant a la comunitat negra que “les nostres vides importen”. Patrisse Cullors, amiga d’Alicia, ha compartit la publicació diverses vegades mentre afegia el hashtag #BlackLivesMatter. Després de començar ràpidament a les xarxes socials, #BlackLivesMatter es va convertir en una xarxa global basada en capítols, dirigida per membres, amb la missió d’aturar la violència contra les comunitats negres.

Captura de pantalla de BlackLivesMatter.com

El lloc de WordPress Black Lives Matter transmet les novetats i les properes iniciatives de l’organització.

El moviment se centra ara al lloc de WordPress de Black Lives Matter, així com a diversos canals de xarxes socials. Aquest enfocament intel·ligent permet a qualsevol persona que tingui un telèfon intel·ligent i un desig de justícia de connectar-se amb un capítol local, fer una donació i prendre mesures.

5. Es compromet a fer accessible la web a persones de totes les capacitats

Quan el president George H.W. Bush va signar la llei el 26 de juliol de 1990 en la legislació sobre la igualtat d’oportunitats contra la discriminació dels nord-americans amb discapacitat (ADA), que va proporcionar un marc legal innovador per als drets de discapacitat. Durant la cerimònia de signatura aquell dia, se li va incorporar Justin Whitlock Dart Jr., president del Comitè del Treball de les Persones amb Discapacitat del president, un defensor de la discapacitat conegut com el “pare de la ADA” per la seva implicació en l’aprovació de la llei. Però el treball de Dart no es va realitzar després de la cerimònia. El 25 de juliol de 1995, ell i altres activistes van fundar l’Associació Americana de Persones amb Discapacitat (AAPD), una organització sense ànim de lucre 501 (c) (3) a Washington, DC, per defensar els drets legals de les persones amb discapacitat. mantenint l’ADA.

Captura de pantalla del lloc web de l’AAPD

AAPD va crear una presència web amb WordPress per impulsar la seva causa per promoure la igualtat per a persones de totes les capacitats.

Al món digital centrat actualment, AAPD també aposta per polítiques que promoguin el desenvolupament de tecnologia de disseny universal. WordPress, que gestiona el lloc web d’AAPD, comparteix el compromís de l’associació de fer accessible la web per a persones amb discapacitat. De fet, recentment l’equip d’accessibilitat de WordPress va anunciar que tots els codis nous i actualitzats publicats al nucli de WordPress, així com els temes agrupats, s’han d’ajustar a les Directrius d’accessibilitat al contingut web (WCAG) 2.0 del W3C al nivell AA., un estàndard legal a països del món. Avançant, l’Equip d’accessibilitat de WordPress continuarà promovent la igualtat d’oportunitats per a tots.

6. Suport a una plataforma de difusió de missatges de la igualtat de matrimonis

Fundada el 2009 com a únic patrocinador organitzatiu del cas judicial federal per anul·lar la Proposició 8 de Califòrnia, la Fundació Americana per a la Igualtat de Drets (AFER) va ajudar a liderar la lluita per a la igualtat del matrimoni federal a Amèrica.

Captura de pantalla de la pàgina principal d'AFER

AFER utilitza WordPress per lliurar notícies sobre els legisladors i la legislació que afecta la igualtat matrimonial als Estats Units.

WordPress gestiona el lloc web oficial sense ànim de lucre, que s’utilitza per comunicar el seu missatge, proporcionar actualitzacions i compartir notícies de les aules dels Estats Units. El 2013, la Cort Suprema dels Estats Units va lliurar a AFER una victòria restablint la igualtat matrimonial a Califòrnia. Tot just un any després, AFER va aconseguir una segona victòria al Tribunal d’Apel·lació dels Estats Units per al Quart Circuit, portant la igualtat matrimonial a Virgínia. El 26 de juny de 2015, la Cort Suprema va dictaminar que el matrimoni entre homes del mateix sexe és un dret constitucional protegit als 50 estats. Tot i que la missió d’AFER és una mica completa, el seu lloc serveix de recordatori dels reptes que s’enfronten alhora de salvaguardar els drets existents.

7. Inspirar missions per transmetre la creativitat de codificació a la propera generació

Els educadors deliberem les bones pràctiques per ensenyar els nens a codificar, ja que cada vegada és més important dotar els estudiants de tots els nivells de grau amb habilitats de pensament computacional. Com a plataforma de codi obert de confiança, molts consideren WordPress el vehicle perfecte per facilitar aquestes oportunitats d’aprenentatge.

Hi ha disponibles diversos recursos, com ara la revista beanz, una revista en línia i una impressió bimensual sobre l’aprenentatge del codi, per ensenyar als estudiants de 8 o més anys a crear i publicar contingut amb WordPress d’una forma divertida i divertida. A més, esdeveniments com WordCamp Miami ofereixen una introducció als blocs i activitats STEAM / STEM per a nens de 6 a 13 anys.

Segons Torque, una publicació WP Engine, “fer que els nens entrin en WordPress de forma primerenca és una manera excel·lent de fer que la codificació i el bloc de notes siguin una forma de vida, més que una cosa intimidant. Com més aviat comencin, no només tindran un moment d’aprenentatge més fàcil, comprendran com funciona Internet i, possiblement, evitin algunes molèsties ”.

8. Ajudar a una presència web global de lucre sense ànim de lucre per combatre la pobresa

Acumen, un fons d’inversió sense ànim de lucre per a empresaris al servei de comunitats de baixos ingressos, té l’objectiu de canviar la manera en què el món aborda la pobresa. Fins a la data, el grup ha tingut un impacte de 230 milions de vides + en 13 països invertint 110 milions de dòlars en innovacions, així com en empreses que permeten als clients de baixos ingressos millorar la seva vida.

El lloc web d’Acumen va ser creat per la consulta d’impacte social Briteweb, que va utilitzar WordPress per crear un CMS fàcil d’utilitzar que s’alinea perfectament amb la marca sense ànim de lucre. El lloc, desenvolupat en HTML5 i que apareix a l’aparador de WordPress, inclou plugins personalitzats per augmentar les impressions de xarxes socials, un sistema d’etiquetatge per organitzar el contingut del bloc i les últimes novetats en la càrrega ajax, el desplaçament infinit i la funcionalitat JavaScript..

La plataforma CRM de Google Analytics i Acument estan completament integrades amb el backend del lloc, permetent a Acumen construir llistes de donants fàcilment i acceptar donacions. A través del lloc, Acumen és capaç de conscienciar, atraure socis, sol·licitar donacions benèfiques i crear més oportunitats de compromís.

9. Allotjar les idees d’alguns dels pensadors més inspiradors del món

TED funciona amb el lema “Idees que val la pena difondre”, TED és una organització sense ànim de lucre que pretén compartir idees i inspirar els espectadors a través de breus però potents tallers de TED, així com altres programes i iniciatives. Les converses de 18 minuts, publicades en línia de forma gratuïta, han tingut un efecte profund sobre milions d’espectadors. Els organitzadors de TED han rebut “milers de cartes i correus electrònics de gent que els explicava com han afectat una o més converses de TED a la seva vida”, segons Time.

Per inspirar a les persones que utilitzen la paraula escrita, el bloc TED proporciona idees valuoses, es poden emportar a les conferències de TED i informació sobre les iniciatives de TED que van des dels negocis fins a la cultura. WordPress.com VIP, una plataforma de núvols de WordPress totalment gestionada que ofereix una escalada sense esforç i seguretat, flexibilitat i rendiment inigualables..

En definitiva, el servei allibera les persones de TED per centrar-se en allò que realment importa: inspirar el món a través d’idees fantàstiques..

10. Digitalitzar la càrrega per enfrontar la injustícia a Corea

Amnistia Internacional Corea (AIK), una organització no governamental de Seül, Corea del Sud, està enfocada a promoure i defensar els drets humans a Corea i arreu del món. Com a part d’Amnistia Internacional, el grup opera independentment de la ideologia política, els interessos econòmics i la religió.

El 13 d’octubre de 2016, AIK va llançar una campanya per comprendre encara més les violacions de drets humans a Corea del Nord. Segueix prevalent la discriminació contra persones LGBTI a Corea del Sud, continua la detenció arbitrària basada en la Llei de seguretat nacional i les morts reiterades de treballadors migrants han suscitat preocupacions sobre la seguretat laboral, segons Amnesty.org.

Captura de pantalla del lloc web d'Amnistia Internacional Corea

Amnistia Internacional Corea aprofita WordPress per lluitar contra la injustícia a la península de Corea i més enllà.

El lloc web d’AIK, amnesty.or.kr, és de gran valor per difondre informació sobre violacions de drets humans com aquestes a un gran públic. Les donacions també són crucials per donar suport a la tasca del grup per protegir els drets humans a tot el món. Afortunadament, el lloc AIK, impulsat per WordPress, ofereix formes fàcils i ràpides perquè els usuaris puguin donar o implicar-se per defensar els drets humans.

11. Potenciar les campanyes web per conservar el món natural

El 2017, el Jane Goodall Institute (JGI), un organisme sense ànim de lucre global fundat per la doctora Jane Goodall per avançar en la investigació, la conservació i l’educació en vida salvatge, va celebrar el seu 40è aniversari. En les quatre dècades des de la seva creació, l’institut ha restaurat els hàbitats dels ximpanzés, millora la salut de les dones als pobles propers, ha donat suport a l’educació per a dones joves i ha creat un canalització mundial de futurs líders de conservació..

JGI creu aprofitar la tecnologia per obtenir coneixement, compartir recursos i implicar membres de la comunitat, i que la tecnologia inclou el seu lloc web, janegoodall.org. Quan JGI es va trobar amb una necessitat d’actualitzar una presència web per representar la seva visió i fomentar la captació de fons, l’institut va recórrer a Good, Unlimited i Kite Inc. per a l’estratègia de marca i el disseny de llocs. El resultat? Un lloc basat en WordPress amb un disseny net que va aportar la recaptació de fons de JGI al davant i al centre, proporcionant un augment d’ingressos per utilitzar el Dr. Goodall..

12. WordCamps: Unir comunitats locals de WordPress

Sigui quina sigui la causa social, WordCamps està disponible per ajudar els usuaris de WordPress a difondre els seus missatges de manera eficaç. Matt Mullenweg, creador de WordPress, va desenvolupar la idea del primer WordCamp, una conferència d’usuaris gratuïta d’un dia, el 2006. El 5 d’agost del 2006, menys d’un mes després d’haver enviat invitacions, es van reunir 300 aficionats a WordPress a San Francisco. per compartir idees i discutir el futur de la plataforma. A partir d’aquí, WordCamps ràpidament va guanyar popularitat.

Avui en dia, el nombre de WordCamps organitzats localment està creixent, ensenyant als programadors i als novells tecnològics tot, des del desenvolupament de plugins i temes fins a tècniques avançades i seguretat. Si voleu organitzar un WordCamp local, els voluntaris de tots els orígens són benvinguts per convertir-se en organitzadors, però tant passa a planificar un WordCamp que hi ha un lloc complet dedicat al procés. O bé, si només us interessa assistir a un WordCamp, cada dia hi ha programats esdeveniments.

El Projecte de llei de WordPress i una filosofia de retornar

Al llarg de la història, persones amb objectius comuns s’han organitzat per crear un canvi social durador. El que fa que aquests esforços siguin reeixits és complex, però la tecnologia actual pot servir per ajudar. Avui, la filosofia de codi obert que hi ha darrere de WordPress, juntament amb la seva missió de democratitzar l’edició, proporciona veu a milions d’activistes de tot el món.

I, com que el programari està llicenciat sota la Llicència Pública General (versió 2 o posterior), WordPress està avalat tècnicament per una factura de drets. Aquests inclouen: “La llibertat d’executar el programa per a qualsevol propòsit; la llibertat d’estudiar com funciona el programa i canviar-lo per fer que faci el que desitgi; la llibertat de redistribuir; i la llibertat de distribuir còpies de les vostres versions modificades a altres. “

En última instància, la intenció de la concessió de llicències de WordPress és assegurar la llibertat d’ús, una perspectiva alleujadora de les organitzacions sense ànim de lucre i les ONG que treballen cap al canvi social. I, si algun d’aquests usuaris s’inclina a tornar a la comunitat de WordPress, hi ha múltiples oportunitats per fer-ho. Al cap i a la fi, les millors relacions són donar i prendre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me